Morzsatetős rebarbarapite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Durcsó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 19% Zsír
A vajas tésztához
-
19g finomliszt68 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g vaj30 kcal
-
38 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
2g tojássárgája5 kcal
-
1g víz0 kcal
-
1g vaj8 kcal
A töltelékhez
-
29g rebarbara5 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
3g tojásfehérje2 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
5 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
A morzsatetőhöz
-
4g vaj30 kcal
-
4g barna cukor16 kcal
-
4g zabpehely16 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
Összesen
342
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 19% Zsír
A vajas tésztához
-
225g finomliszt819 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g mangalica zsír451 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
16g víz0 kcal
-
14g vaj100 kcal
A töltelékhez
-
350g rebarbara55 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
15g kukoricaliszt54 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
A morzsatetőhöz
-
50g vaj359 kcal
-
50g barna cukor190 kcal
-
50g zabpehely190 kcal
-
1g gyömbér1 kcal
Összesen
4092
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 19% Zsír
A vajas tésztához
-
15.9g finomliszt58 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.5g vaj25 kcal
-
3.5g mangalica zsír32 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
1.4g tojássárgája5 kcal
-
1.1g víz0 kcal
-
1g vaj7 kcal
A töltelékhez
-
24.7g rebarbara4 kcal
-
7.1g cukor27 kcal
-
3.9g tojás5 kcal
-
2.8g tojásfehérje1 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
-
1.1g kukoricaliszt4 kcal
-
21.2g habtejszín62 kcal
A morzsatetőhöz
-
3.5g vaj25 kcal
-
3.5g barna cukor13 kcal
-
3.5g zabpehely13 kcal
-
0.1g gyömbér0 kcal
Összesen
288
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 183.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
342
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 54.6 g
Zsír
-
Összesen 251.7 g
-
Telített zsírsav 140 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1023 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2201.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 640 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 912 mg
-
Nátrium 294 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 413.5 g
-
Cukor 187 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 588.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1784 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 203 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 466 mg
-
Retinol - A vitamin: 1739 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 538 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1040 micro
Összesen
4092
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 155.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
288
kcal
Hozzávalók
A vajas tésztához
-
225 g finomliszt
-
1 csipet só
-
50 g vaj
-
25 g cukor
-
1 db tojássárgája
-
2 evőkanál víz
A töltelékhez
-
350 g rebarbara
-
100 g cukor
-
1 db tojás
-
1 db tojásfehérje
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
1 evőkanál kukoricaliszt
-
3 dl habtejszín
A morzsatetőhöz
-
50 g barna cukor
-
50 g zabpehely
Elkészítés
A vajas tésztához
- A tésztaalaphoz a sóval elkevert lisztben elmorzsoljuk a felkockázott vajat és zsírt, míg egységes morzsás állagot nem kapunk.
- Ekkor kézzel hozzákeverjük a cukrot és a tojássárgáját is, majd annyi vízzel, amennyi szükséges (óvatosan, apránként adagoljuk, 2-3 ek kell), összegyúrjuk. Fél órára hűtőbe tesszük.
- Egy kivajazott formát kibélelünk a kinyújtott vajas tésztával (mivel elég nehéz nyújtani, én több darabban nyomkodtam bele), majd 20 percig vaksütéssel elősütjük azt (180 fok). Ehhez a villával megszurkált tésztára sütőpapírt terítünk, melyet rizzsel, lencsével, babbal vagy más hasonló, száraz magfélével leszorítunk.
- Míg sül a tészta, a rebarbarát fél centis szeletekre vágjuk, és feltesszük melegedni 50 g cukorral. Addig kevergetjük, míg a cukor teljesen eltűnik.
- A tojást és a (tésztából maradt) fehérjét a másik 50 g cukorral, a vaníliaaromával, a liszttel és a tejszínnel, valamint a rebarbara kiengedett, cukros levével elkeverjük.
- Mikor a tészta kész, beleszórjuk a rebarbarát, majd ráöntjük az öntetet. Ha kapcsos formát használunk, mindenképp helyezzük alufóliával bélelt tepsire, de a nem kapcsosat is érdemes, mert a kifolyt, odaégett levet a sütőből kitakarítani rémálom lehet.
- 200 fokra állított sütőben 20 percig sütjük a pitét, majd a hozzávalók elkeverésével kapott morzsát a tetejére szórjuk. További 15 percig sütjük, míg a morzsa szép aranyszínű lesz, a töltelék pedig majdnem szilárd.
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 55 perc
- Receptkönyvben: 286
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 36140
- Feltöltés dátuma: 2010. május 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Durcsó
160 recept
A nézettségi statisztikákat szemlélve nagy sajnálattal állapítottam meg, hogy otthon a rebarbara kultusza elenyésző. Szomorú vagyok emiatt, pedig ott is lehetne nagy mennyiségben termeszteni, olcsó növény, és nagyon finom. Én azért lelkesen használom az angol tavasz gyümölcsét, s remélem, legalább néhány ember kipróbálja ezeket a finomságokat. Ma érkezik édesanyám látogatóba, az ő tiszteletére is készült ez a pite a BBC GoodFood oldaláról.