r
Nosalty Logó

Morzsatetős rebarbarapite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Morzsatetős rebarbarapite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A vajas tésztához

A töltelékhez

A morzsatetőhöz

Összesen 342 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A vajas tésztához

A töltelékhez

A morzsatetőhöz

Összesen 4092 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A vajas tésztához

A töltelékhez

A morzsatetőhöz

Összesen 288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 342 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    251.7 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1023 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2201.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    640 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    912 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.5 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    588.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1784 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    203 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1739 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    538 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1040 micro
Összesen 4092 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

A vajas tésztához

A töltelékhez

A morzsatetőhöz

Elkészítés

A vajas tésztához

  1. A tésztaalaphoz a sóval elkevert lisztben elmorzsoljuk a felkockázott vajat és zsírt, míg egységes morzsás állagot nem kapunk.
  2. Ekkor kézzel hozzákeverjük a cukrot és a tojássárgáját is, majd annyi vízzel, amennyi szükséges (óvatosan, apránként adagoljuk, 2-3 ek kell), összegyúrjuk. Fél órára hűtőbe tesszük.
  3. Egy kivajazott formát kibélelünk a kinyújtott vajas tésztával (mivel elég nehéz nyújtani, én több darabban nyomkodtam bele), majd 20 percig vaksütéssel elősütjük azt (180 fok). Ehhez a villával megszurkált tésztára sütőpapírt terítünk, melyet rizzsel, lencsével, babbal vagy más hasonló, száraz magfélével leszorítunk.
  4. Míg sül a tészta, a rebarbarát fél centis szeletekre vágjuk, és feltesszük melegedni 50 g cukorral. Addig kevergetjük, míg a cukor teljesen eltűnik.
  5. A tojást és a (tésztából maradt) fehérjét a másik 50 g cukorral, a vaníliaaromával, a liszttel és a tejszínnel, valamint a rebarbara kiengedett, cukros levével elkeverjük.
  6. Mikor a tészta kész, beleszórjuk a rebarbarát, majd ráöntjük az öntetet. Ha kapcsos formát használunk, mindenképp helyezzük alufóliával bélelt tepsire, de a nem kapcsosat is érdemes, mert a kifolyt, odaégett levet a sütőből kitakarítani rémálom lehet.
  7. 200 fokra állított sütőben 20 percig sütjük a pitét, majd a hozzávalók elkeverésével kapott morzsát a tetejére szórjuk. További 15 percig sütjük, míg a morzsa szép aranyszínű lesz, a töltelék pedig majdnem szilárd.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 286
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 36140
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

A nézettségi statisztikákat szemlélve nagy sajnálattal állapítottam meg, hogy otthon a rebarbara kultusza elenyésző. Szomorú vagyok emiatt, pedig ott is lehetne nagy mennyiségben termeszteni, olcsó növény, és nagyon finom. Én azért lelkesen használom az angol tavasz gyümölcsét, s remélem, legalább néhány ember kipróbálja ezeket a finomságokat. Ma érkezik édesanyám látogatóba, az ő tiszteletére is készült ez a pite a BBC GoodFood oldaláról.

Hozzávalók

A vajas tésztához

A töltelékhez

A morzsatetőhöz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...