r
Nosalty Logó

Morzsás szilvás süti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva házias konyhája
Morzsás szilvás süti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kelt tészta

Töltelék

Vajas morzsa

565
Kalória
7.8g
Fehérje
86.2g
Szénhidrátok
21.9g
Zsír
118.3g
Víz
68.8g
Koleszterin
3.4g
Rost
42.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Kelt tészta

Töltelék

Vajas morzsa

Összesen 565 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Kelt tészta

Töltelék

Vajas morzsa

Összesen 6783 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Kelt tészta

Töltelék

Vajas morzsa

Összesen 218 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    118.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 565 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    262.5 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2466 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1202 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1034.9 g
  • Cukor
    509 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    1419.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2369 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    509 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2090 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3153 micro
  • β-crypt
    501 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1392 micro
Összesen 6783 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 218 kcal

Elkészítés

Kelt tészta

  1. Az élesztőt szokásos módon, cukrozott langyos tejben megáztatjuk.
  2. Közben egy tálba kimérjük az összes hozzávalót, majd az élesztős tejet is hozzáöntjük, majd összedolgozzuk, dagasztjuk.
  3. Viszonylag egy lágy tésztát kapunk, ha nagyon lágy, akkor pár deka lisztet adhatunk még hozzá.
  4. Egy konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.
  5. Majd kivajazunk egy gáztepsit, és lisztezett felületen a tepsi nagyságára kinyújtjuk a tésztát. Sodrófa segítségével a tepsibe helyezzük, a széleit kicsit fölnyomkodjuk, hogy egy perem képződjön.

Töltelék

  1. Addig, ameddig pihen a tészta, félbevágjuk és kimagozzuk a szilvát.
  2. Majd a tepsiben kinyújtott tésztára sorban fölrakjuk úgy, hogy minden szilva kicsit fedje a sorban előtte levőt.
  3. Megszórjuk fahéjjal. Ízlés szerinti mennyiséggel. Én egy kiskanálnyi mennyiséggel szórtam meg kb.

Vajas morzsa

  1. A morzsa hozzávalóit egy tálba kimérjük, és a kézi mixer habverő kanalaival összekeverjük. Morzsa állagú tésztát kell kapnunk.
  2. A szilva tetejére egyenletesen rászórjuk.
  3. 190 fokon sütjük. Kínálhatunk hozzá tejszínhabot vagy vaníliás öntetet.
  4. Jó étvágyat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Zwetschgendatschi vajas morzsával itt, Németországban nagyon ismert sütemény. A szilva érési idejében szinte mindenhol ezt árulják. Finom szaftos sütit alkottunk ezzel a recepttel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejszínes carbonara spagetti

Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!