r
Nosalty Logó

Morzsás-szilvás lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lilapipacs
Morzsás-szilvás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A morzsához

Összesen 2067 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A morzsához

Összesen 8268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A morzsához

Összesen 250 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    90.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1783.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    811 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    288.2 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    642 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    581 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    672 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    466 micro
Összesen 2067 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    136.8 g

Zsír

  • Összesen
    361.3 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    1599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7134.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    350 mg
  • Kálcium
    1738 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    471 mg
  • Foszfor
    3242 mg
  • Nátrium
    1289 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1152.7 g
  • Cukor
    521 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1522.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2567 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    508 micro
  • Kolin:
    919 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2324 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2689 micro
  • β-crypt
    425 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1864 micro
Összesen 8268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A morzsához

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást, cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját.
  2. Margarinozott, lisztezett tepsibe öntjük, szilvával megpakoljuk.
  3. Morzsa: a száraz összetevőket elkeverjük, beleöntjük a forró vajat, ami morzsás elegyet ad, a gyümölcsös tésztát meghintjük vele.
  4. Előmelegített sütőben sütjük.
  5. Tálaláskor tört földimogyoróval, vaníliás cukorral díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30*40
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 171
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 18194
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Lilapipacs 16 recept

Németországból - az akkori NSZK-ból - hozta egy kedves ismerős. Szilvaszezonban mindig elkészítem.

Hozzávalók

A tésztához

A morzsához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...