Morzsás mákos
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
1023
kcal
- 10% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
6134
kcal
- 10% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.9 g
Zsír
-
Összesen 50.7 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1389.1 g
-
Cink 111 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 535 mg
-
Vas 87 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 423 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.5 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 54.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 298 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 292 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
1023
kcal
- 10% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 149.5 g
Zsír
-
Összesen 304.3 g
-
Telített zsírsav 151 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 53 g
-
Koleszterin 718 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8334.6 g
-
Cink 667 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 3210 mg
-
Vas 522 mg
-
Magnézium 706 mg
-
Foszfor 2537 mg
-
Nátrium 491 mg
-
Réz 28 mg
-
Mangán 33 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 698.7 g
-
Cukor 287 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 324.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1787 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 65 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 375 micro
-
Kolin: 234 mg
-
Retinol - A vitamin: 1755 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 395 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 297 micro
Összesen
6134
kcal
- 10% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 405.6 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 15 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
297
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
morzsatésztához
- A vajat és a lisztet összedörzsöljük. Ezután beledolgozzuk a kristálycukrot úgy, hogy jó darabos-morzsás legyen.
töltelékhez
- A tejet felforrósítjuk a vajjal és a cukor 2/3-ával. Egy nagyobb tálba tesszük a darált mákot és a búzadarát. Erre öntjük a forró vajas-tejet. Jól összekeverjük. Hagyjuk állni kb. 20-25 percet, hogy jól bedagadjon a búzadara és a mák.
- A tojást szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral. Ehhez adjuk a túrót és pépesre keverjük. Én erre a célra botmixert használtam. Ezután kemény, fényes habbá verjük a tojásfehérjét.
- A már kihűlt, bedagadt mákos masszába keverjük a tojásos túrót, majd a fehérjehabot.
- Egy tepsibe (nálam ez: 21x34x6 cm) sütőpapírt terítünk, és egyenletesen beleszórjuk a morzsatészta felét. Erre öntjük a mákos-túrós masszát. Elsimítjuk. Rászórjuk a maradék morzsatésztát. Előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a teteje halványbarna nem lesz. Kb. 40-50 perc.
- Langyosra hűtve daraboljuk és tesszük asztalra.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 21x34x6
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 105
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 2708
- Feltöltés dátuma: 2019. február 27.
Ajánló
Ha nagyobb méretű tepsiben készítjük, akkor a sütink vékonyabb lesz, és ennek arányában a sütési idő lerövidül. A teteje árulja el, mikor van kész!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lizinka_
604 recept
Puha, omlós mákos-csoda!