r
Nosalty Logó

Mont Blanc tartlet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glowaholic
Mont Blanc tartlet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 578 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3466 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 578 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    231.1 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    948 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1127.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.5 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1628 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1596 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    494 micro
Összesen 3466 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítéséhez tegyük egy tálba a lisztet és a cukrot.
  2. Adjuk hozzá kis darabokban a vajat, és morzsoljuk az egészet szemcsés keverékké.
  3. Adjuk hozzá a vizet, és dolgozzuk össze a tésztánkat.
  4. Csomagoljuk fóliába, és pihentessük hűtőben legalább 4 órán keresztül.
  5. Nyújtsuk ki a tésztánkat, és nyomkodjuk 6 kivajazott tartlet- vagy kosárkaformába a sütéshez. Ha nincs formánk, elkészíthetjük a linzerfészkeket teflon muffintepsiben is.
  6. Előmelegített sütőben süssük babbal kibélelve félig (kb. 6-8 perc), majd a babot kivéve fejezzük be a sütést, míg világosra átsülnek a tortácskák (további 4-5 perc).
  7. Még melegen kenjük ki a tésztafészkeket narancslekvárral, és hagyjuk kihűlni.
  8. A krém elkészítéséhez keverjük habosra a tojás sárgákat a cukorral.
  9. Melegítsük fel a tejszínt, és adjuk hozzá a tojáskeverékhez.
  10. Vízgőz fölött főzzük össze a krémet, míg kissé besűrűsödik.
  11. Hagyjuk kicsit hűlni, majd osszuk szét a tésztafészkekben, és várjuk meg, míg teljesen kihűl.
  12. Osszuk a gesztenyemasszát 6 egyenlő részre.
  13. Nyomjunk mindegyik tortácska közepébe egy kis kupacot a felvert tejszínhabból, és krumplinyomóval nyomjunk a tetejére egy-egy adag gesztenyemasszát is.
  14. Tálalás előtt szórjuk meg a tetejüket porcukorral, hogy havas hegycsúcsot idézzenek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11166
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mont Blanc tartlet
Glowaholic 14 recept

A Mont Blanc francia nyelvterületen a gesztenyepüré neve. Ezzel a tortácskával Luxemburgban találkoztam, és bár íncsiklandóan nézett ki, csak tejszínhabbal és gesztenyével elkészítve nekem picit unalmasnak tűnt.  Idén Karácsonykor az ünnepi asztalra ezért főztem bele egy krémet, és narancslekvárral bolondítottam meg. Egyszerűsített verzióban akár csak tejszínhab spray-vel és gesztenyemasszával is elkészíthető, de egy pici lekvárt a tészta aljára mindenképpen ajánlok.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...