r
Nosalty Logó

MoNa Lisa szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
MoNa Lisa szelet
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 910 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 9071 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 403 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    64.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 910 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    128.2 g

Zsír

  • Összesen
    649.3 g
  • Telített zsírsav
    259 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    778 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4415.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    728 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    569 mg
  • Foszfor
    1233 mg
  • Nátrium
    1821 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    694.9 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2083 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2041 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 9071 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 403 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A vajat gőz felett felolvasztjuk.
  2. A tészta alapjait egy nagy tálba öntjük, egyneművé gyúrjuk (én a kekszet általában átszitálom, de ezt nem kötelező). Ha száraznak találjuk, tegyünk még bele lekvárt, vagy egy kis tejet. A lényeg, hogy ne morzsolódjon.
  3. A tésztát kapcsos formába nyomkodjuk egyenletesen, és betesszük a hűtőbe.

Hozzávalók a krémhez

  1. A tábla csokit gőz felett felolvasztjuk.
  2. Felverjük a cukrászhabot a habfixálóval, jó keményre. (Cukrozott, így nem kell bele külön cukor. Ha simát vettél, mehet bele egy kis porcukor v. vaníliás cukor.) A habot 3 részre osztjuk, az egyharmadnyi mennyiséget kiszedjük külön egy kis tálkába, és a hűtőbe tesszük, ez kerül majd a süti tetejére.
  3. A két rész habot, a zselatinfixet, a vajkrémet és a mascarponét összekeverjük (már kézzel, nem robotgéppel, ne törjön a hab). Ezt az alapkrémet megfelezzük.
  4. Az egyikbe belekeverjük a kakaóport és az olvasztott csokit. Elővesszük a tésztánkat a hűtőből, és rákenjük.
  5. A másik krémes alapba belekeverjük a nutellát, s ezt a kakaós krémre simítjuk.
  6. Végül pedig rákenjük a tetejére a félretett habot. Néhány órára hűtőbe tesszük!
  7. Szeletelés előtt vágjuk körbe a forma oldalait. Vagy, ha előre gondolkodunk, s legközelebb én is így csinálom, akkor szilikonos sütőpapírral is körbetekerhetjük a formát, és a kicsatolás után már csak lehúzzuk körben a papírt.:)
  • Tepsi mérete: 24x24
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11748
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

MONA LISA, mert MOgyorós és NArancsos, valamint a hozzávalók miatt elég drága sütemény, bár nincs benne külön cukor, cserében viszont nem kell sütni. :) Kezdőknek is bátran ajánlom. Ez már spórolós változat, mert nem dupla adag mascarponéval, hanem azt kiváltva egy csésze vajkrémmel készül. Először féltem, hogy vajízű lesz, de a néhány órás hűtős pihentetés után egyáltalán nem érezni a vajat benne.  Opcionálisan készítettem már úgy is, hogy a tésztába és a nutellás krémbe pirított mogyorót (törökmogyorót a saját bokrunkról) tördeltem, és a habra is azt szórtam. Nem rontotta el. A receptben ajánlott narancsos kakaópor új termék, van banános ízesítésben is, nekünk nagyon ízlik. :) Ha nincs narancsos kakaópor, egy kis narancshéj belereszelve, illetve a kekszalapba néhány kanálka narancslé is megteszi, egyébként a banános változattal sem lenne rossz, hiszen a banán és a nutella nagy barátok. Na, majd legközelebb. :)

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...