r
Nosalty Logó

Mohás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Mohás torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

piskótához

krémhez

tetejére

Összesen 536 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

piskótához

krémhez

tetejére

Összesen 3213 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

piskótához

krémhez

tetejére

Összesen 248 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1352 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3103 micro
Összesen 536 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.2 g

Zsír

  • Összesen
    169.2 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1755.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    638 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.7 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    986 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    702 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    8112 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18621 micro
Összesen 3213 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1443 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

piskótához

krémhez

tetejére

Elkészítés

piskótához

  1. A mélyhűtött parajpürét szobahőmérsékleten kiengedjük. Egy sűrű szitába tesszük, hogy a keletkezett lé lecsepegjen. Ez kb. 2-3 óra. Az sem baj, ha egy kanál segítségével nyomkodjuk ki belőle a felesleges levet a szitán keresztül.
  2. A tojásokat a cukorral kemény, stabil habbá verjük. (Én ezt a műveletet egy asztali robotgép legmagasabb fokozatával végeztem.) Ezután a robotgép legalacsonyabb fokozatával belekeverjük a kiengedett parajpürét, majd fakanállal beledolgozzuk a sütőporral összeszitált lisztet.
  3. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Nálam ez 20x30 cm nagyságú. Előmelegített sütőbe tesszük (180 C, gázsütő 3-as fokozat), és tűpróbáig sütjük, ami kb. 40 perc. Ne ijedjünk meg, a kész piskóta kívülről barna színű, de belül gyönyörű zöld!
  4. A piskótáról levágjuk a barna részt, és félretesszük. A többit négy lappá vágjuk. Az egyik zöld piskótalapot apró darabokra tépkedjük, morzsoljuk.
  5. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd összekeverjük a mascarponéval.
  6. A krémet három részre osztjuk. Megtöltjük vele a lapokat. A torta tetejére krém kerül. A harmadik rész krémmel bevonjuk a tetejét és az oldalát.
  7. A piskótamorzsát rászórjuk a tetejére és az oldalára. Piros bogyós gyümölccsel díszítjük. Hűtőben kihűtjük szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5307
  • Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 29.

Ajánló

Aki szeretné, másfajta fehér krémmel is megtöltheti!! A levágott piskótaszélt és barna részt is fel lehet használni. Én a krémes tálba tépkedem, és körbetörlöm vele az edényt. Kis tányérkára kitéve a torkos családtagok megehetik, míg a kész sütemény összeérik a hűtőben.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mohás torta
Lizinka_ 604 recept

Látványos, finom, üde zöld piskóta színezékmentesen, ami könnyű, fehér színű krémmel van megtöltve!

Hozzávalók

piskótához

krémhez

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...