r
Nosalty Logó

Mohás torta

5,0

1 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Mohás torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

piskótához

krémhez

tetejére

536
Kalória
11.4g
Fehérje
59.1g
Szénhidrátok
28.2g
Zsír
57.9g
Víz
120.7g
Koleszterin
1.7g
Rost
37.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

piskótához

krémhez

tetejére

Összesen 536 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

piskótához

krémhez

tetejére

Összesen 3213 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

piskótához

krémhez

tetejére

Összesen 248 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1352 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3103 micro
Összesen 536 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.2 g

Zsír

  • Összesen
    169.2 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1755.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    638 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.7 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    347.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    986 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    702 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    8112 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18621 micro
Összesen 3213 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1443 micro
Összesen 248 kcal

Elkészítés

piskótához

  1. A mélyhűtött parajpürét szobahőmérsékleten kiengedjük. Egy sűrű szitába tesszük, hogy a keletkezett lé lecsepegjen. Ez kb. 2-3 óra. Az sem baj, ha egy kanál segítségével nyomkodjuk ki belőle a felesleges levet a szitán keresztül.
  2. A tojásokat a cukorral kemény, stabil habbá verjük. (Én ezt a műveletet egy asztali robotgép legmagasabb fokozatával végeztem.) Ezután a robotgép legalacsonyabb fokozatával belekeverjük a kiengedett parajpürét, majd fakanállal beledolgozzuk a sütőporral összeszitált lisztet.
  3. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Nálam ez 20x30 cm nagyságú. Előmelegített sütőbe tesszük (180 C, gázsütő 3-as fokozat), és tűpróbáig sütjük, ami kb. 40 perc. Ne ijedjünk meg, a kész piskóta kívülről barna színű, de belül gyönyörű zöld!
  4. A piskótáról levágjuk a barna részt, és félretesszük. A többit négy lappá vágjuk. Az egyik zöld piskótalapot apró darabokra tépkedjük, morzsoljuk.
  5. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd összekeverjük a mascarponéval.
  6. A krémet három részre osztjuk. Megtöltjük vele a lapokat. A torta tetejére krém kerül. A harmadik rész krémmel bevonjuk a tetejét és az oldalát.
  7. A piskótamorzsát rászórjuk a tetejére és az oldalára. Piros bogyós gyümölccsel díszítjük. Hűtőben kihűtjük szeletelve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

Látványos, finom, üde zöld piskóta színezékmentesen, ami könnyű, fehér színű krémmel van megtöltve!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi cornflakes

Igazán kedvelt reggeli a cornflakes tejjel, de sok más felhasználási módja is létezik. Például isteni cornflakes bundás csirkét tudunk belőle sütni. Arra gondoltunk, hogy elkészítjük ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!