Mohás torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
piskótához
-
37g tojás46 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
33g spenót6 kcal
krémhez
-
33g növényi tejszín84 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
6 kcal
tetejére
-
3 kcal
-
5g málna3 kcal
Összesen
536
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
200g spenót33 kcal
krémhez
-
200g növényi tejszín502 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
tetejére
-
30g piros ribizli16 kcal
-
30g málna16 kcal
Összesen
3213
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
piskótához
-
17.1g tojás21 kcal
-
15.5g cukor60 kcal
-
11.6g finomliszt42 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
15.5g spenót3 kcal
krémhez
-
15.5g növényi tejszín39 kcal
-
19.4g mascarpone78 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
tetejére
-
2.3g piros ribizli1 kcal
-
2.3g málna1 kcal
Összesen
248
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 292.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.1 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 117 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1352 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3103 micro
Összesen
536
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.2 g
Zsír
-
Összesen 169.2 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 724 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1755.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 293 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 180 mg
-
Foszfor 638 mg
-
Nátrium 514 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 354.7 g
-
Cukor 223 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 347.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 986 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 702 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 418 micro
-
Kolin: 618 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 8112 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18621 micro
Összesen
3213
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 136.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 629 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1443 micro
Összesen
248
kcal
Hozzávalók
piskótához
-
20 dkg cukor
-
15 dkg finomliszt
-
1 ek sütőpor
krémhez
-
2 dl növényi tejszín
-
25 dkg mascarpone
-
1 csomag vaníliás cukor
tetejére
-
3 dkg piros ribizli
-
3 dkg málna
Elkészítés
piskótához
- A mélyhűtött parajpürét szobahőmérsékleten kiengedjük. Egy sűrű szitába tesszük, hogy a keletkezett lé lecsepegjen. Ez kb. 2-3 óra. Az sem baj, ha egy kanál segítségével nyomkodjuk ki belőle a felesleges levet a szitán keresztül.
- A tojásokat a cukorral kemény, stabil habbá verjük. (Én ezt a műveletet egy asztali robotgép legmagasabb fokozatával végeztem.) Ezután a robotgép legalacsonyabb fokozatával belekeverjük a kiengedett parajpürét, majd fakanállal beledolgozzuk a sütőporral összeszitált lisztet.
- A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Nálam ez 20x30 cm nagyságú. Előmelegített sütőbe tesszük (180 C, gázsütő 3-as fokozat), és tűpróbáig sütjük, ami kb. 40 perc. Ne ijedjünk meg, a kész piskóta kívülről barna színű, de belül gyönyörű zöld!
- A piskótáról levágjuk a barna részt, és félretesszük. A többit négy lappá vágjuk. Az egyik zöld piskótalapot apró darabokra tépkedjük, morzsoljuk.
- A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd összekeverjük a mascarponéval.
- A krémet három részre osztjuk. Megtöltjük vele a lapokat. A torta tetejére krém kerül. A harmadik rész krémmel bevonjuk a tetejét és az oldalát.
- A piskótamorzsát rászórjuk a tetejére és az oldalára. Piros bogyós gyümölccsel díszítjük. Hűtőben kihűtjük szeletelve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5307
- Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 29.
Ajánló
Aki szeretné, másfajta fehér krémmel is megtöltheti!! A levágott piskótaszélt és barna részt is fel lehet használni. Én a krémes tálba tépkedem, és körbetörlöm vele az edényt. Kis tányérkára kitéve a torkos családtagok megehetik, míg a kész sütemény összeérik a hűtőben.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lizinka_
604 recept
Látványos, finom, üde zöld piskóta színezékmentesen, ami könnyű, fehér színű krémmel van megtöltve!