r
Nosalty Logó

Mogyoróvajas bonbon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Maria.
Mogyoróvajas bonbon
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 438 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 3938 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 523 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 1% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 438 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 1% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    220.4 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3216.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    920 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    494 mg
  • Foszfor
    1361 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445.2 g
  • Cukor
    395 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    453 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 3938 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 1% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 523 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csokoládét gőz fölött vagy mikróban olvasszuk fel (vigyázzunk, ne égessük meg!).
  2. A muffin formákat béleljük ki papírkosarakkal. Ezekbe a kosárkákba töltsünk 2 kk csokimasszát (egy kicsit ütögessük meg, hogy egyenletesen elosztódjon).
  3. Tegyük 15 percre a mélyhűtőbe.
  4. Egy tálban keverjük sima krémessé a mogyoróvajat, a cukrot és a vajat.
  5. Kivesszük a csokikat, és rákanalazzuk a mogyorókrémet (egy kicsit ütögessük meg, hogy egyenletesen elosztódjon).
  6. Tegyük be a fagyasztóba újabb 15 percre.
  7. 15 perc elteltével vegyük ki a fagyról a csokikat, és tegyük rá a maradék olvasztott csokit (egy kicsit ütögessük meg, hogy egyenletesen elosztódjon), és újra tegyük be a fagyasztóba 15 percre.
  8. A fagyról kivéve hagyjuk egy kicsit szobahőmérsékleten, és fogyaszthatjuk is.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2614
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 16.

Ajánló

Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert nagyon finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami mást, de még is saját készítésű édességet akartam készíteni a munkatársnőimnek. Így egy kicsit keresgéltem a neten. Erre a finom bonbonra találtam. Egy picit macerás, de szerintem nagyon megérte vele dolgozni, mert mindenkinek nagyon ízlett. Még a főnökeimnek is. (12-15 db lesz ebből az adagból, a kosarak nagyságától függ.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...