r
Nosalty Logó

Mirinda szelet Nixustól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Mirinda szelet Nixustól
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A túrós alaphoz

A narancsos alaphoz

721
Kalória
16.5g
Fehérje
63.2g
Szénhidrátok
46g
Zsír
140.6g
Víz
180g
Koleszterin
2g
Rost
31.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A túrós alaphoz

A narancsos alaphoz

Összesen 721 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A túrós alaphoz

A narancsos alaphoz

Összesen 7212 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A túrós alaphoz

A narancsos alaphoz

Összesen 259 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1311 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    140.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 721 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.8 g

Zsír

  • Összesen
    459.8 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    195 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    133 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13110.2 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    2559 mg
  • Vas
    1020 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    4785 mg
  • Nátrium
    2783 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    631.8 g
  • Cukor
    317 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1405.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2822 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    98 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    1478 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2694 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2477 micro
Összesen 7212 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.6 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 259 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztánál feleződnek a hozzávalók (mert én kettőt szoktam csinálni!). Az 5 tojássárgáját 4 ek cukorral habosra keverjük, atojásfehérjét pedig kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgájás masszába beleteszünk 2 kanál kakaót,1 dl étolajat és géppel keverünk rajta.
  3. Hozzáadjuk az 5 kanál lisztet, 1 sütőport és óvatosan a kemény habot!
  4. Előmelegített sütőbe (180 C)kb. 15-20 perc alatt megsül.
  5. Majd még egyszer elkészítjük a tésztát.
  6. A túrót, porcukrot és a picit felolvasztott margarint habosra keverjük.
  7. Egy keverőtálban a pudingporra ráöntjük az üdítőt, beletesszük a cukrot és felfőzzük. Rövid ideig, nem kell foralni!
  8. Megvárjuk, hogy a narancsos alap és a tésztáink kihűljenek.
  9. Az egyik tésztára rákenjük a túrós masszánk felét, majd ráhelyezzük a másiktésztát is, ezt követia massza másik fele, majd leöntjük az üdítős alapunkkal.
  10. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy jól rádermedjen a teteje!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nagymamám nagyon sokat készítette, majd kb. fél éve én is megpróbáltam. Nagy sikere lett... ;-) 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!