r
Nosalty Logó

Mirinda szelet Nixustól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Mirinda szelet Nixustól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A túrós alaphoz

A narancsos alaphoz

Összesen 721 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A túrós alaphoz

A narancsos alaphoz

Összesen 7212 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A túrós alaphoz

A narancsos alaphoz

Összesen 259 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1311 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 721 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.8 g

Zsír

  • Összesen
    459.8 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    195 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    133 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13110.2 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    2559 mg
  • Vas
    1020 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    4785 mg
  • Nátrium
    2783 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    631.8 g
  • Cukor
    317 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1405.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2822 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    98 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    1478 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2694 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2477 micro
Összesen 7212 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.6 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrós alaphoz

A narancsos alaphoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztánál feleződnek a hozzávalók (mert én kettőt szoktam csinálni!). Az 5 tojássárgáját 4 ek cukorral habosra keverjük, atojásfehérjét pedig kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgájás masszába beleteszünk 2 kanál kakaót,1 dl étolajat és géppel keverünk rajta.
  3. Hozzáadjuk az 5 kanál lisztet, 1 sütőport és óvatosan a kemény habot!
  4. Előmelegített sütőbe (180 C)kb. 15-20 perc alatt megsül.
  5. Majd még egyszer elkészítjük a tésztát.
  6. A túrót, porcukrot és a picit felolvasztott margarint habosra keverjük.
  7. Egy keverőtálban a pudingporra ráöntjük az üdítőt, beletesszük a cukrot és felfőzzük. Rövid ideig, nem kell foralni!
  8. Megvárjuk, hogy a narancsos alap és a tésztáink kihűljenek.
  9. Az egyik tésztára rákenjük a túrós masszánk felét, majd ráhelyezzük a másiktésztát is, ezt követia massza másik fele, majd leöntjük az üdítős alapunkkal.
  10. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy jól rádermedjen a teteje!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6547
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám nagyon sokat készítette, majd kb. fél éve én is megpróbáltam. Nagy sikere lett... ;-) 

Hozzávalók

A tésztához

A túrós alaphoz

A narancsos alaphoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...