r
Nosalty Logó

Minnesota vadrizs leves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Minnesota vadrizs leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1755 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    950.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 293 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.7 g

Zsír

  • Összesen
    76.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5702.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    1432 mg
  • Nátrium
    3436 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    2173.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    594 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    573 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 1755 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vadrizst átöblítjük, és 4 dl hideg vízben feltesszük főni. Csak gyöngyözzön, ne forrjon! 45 perc alatt megfő.
  2. A hagymát megpucoljuk, apró darabokra vágjuk, és vajon pároljuk. A zellert megmossuk, végeit levágjuk, leszeleteljük, és a hagymához adjuk. A gombát megtisztítjuk - csak vizes kézzel szoktam letörölni, ha piszkos, esetleg folyó víz alatt mosni - szeleteljük, és a hagymához és a zellerhez adjuk. Kb. 5 percig pároljuk.
  3. 1,5 liter forró vízben feloldott leveskockával felöntjük.
  4. A főtt vagy sült csirkehúst felkockázzuk, és belekeverjük. A vadrizst is hozzáadjuk.
  5. A liszthez kanalanként adjuk az egy deciliter forró vizet, és minden egyes kanál vízzel csomómentesre keverjük. (Ha tápiókalisztet használunk, ez a legbiztosabb módszer a csomómentes sűrítésre. Turmixgépben is elegyíthetjük.)
  6. A levesbe csurgatjuk a lisztes vizet, állandó keverés mellett.
  7. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük.
  8. Ha újra felmelegedett, belecsurgatjuk a tejszínt, állandó keverés mellett. A sherry-t is belekeverjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1341
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 02.

Ajánló

A vadrizsnek rágósabb külső rétege van, mint a barna rizsé. Gluténmentes, fehérjékben, aminosavakban és rostban gazdag.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon laktató és sűrű leves. A hideg napokon belülről melegít fel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...