r
Nosalty Logó

Mini töltött fonott tészta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
witch
Mini töltött fonott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 781 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3126 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 211 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2791.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    2013 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 781 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103 g

Zsír

  • Összesen
    154.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11164.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    1259 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1339 mg
  • Nátrium
    8054 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    323.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    865.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    393 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1200 micro
Összesen 3126 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    753.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    543 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az 1 ek olajon puhára pároljuk az előzőleg leszűrt (ha túl savanyú, akkor leöblített) káposztát. Ha kicsit megpirul, annál jobb. Félrerakjuk hűlni.
  2. A tésztához kb. 0,5 dl vízben a csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd az összes hozzávalóval begyúrjuk.
  3. Két részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk 20x40 cm nagyságúra. Elvágjuk négy egyenlő részre, mindegyikre rakunk 2 evőkanálnyi káposztát. Pontosan a közepén legyen hosszában, erre fektetjük a virslit vagy a kolbászt. A két szélén (a hosszabbik oldalon) bevagdossuk a tésztát a töltelékig, 2,5 cm távolságra egymástól. Először a két végén hajtjuk rá a tésztát a virslire, az oldalát is be fogja vonni. Utána a többi csíkot váltakozva, egy jobbról-egy balról kicsit ferdén egymásra hajtjuk. Az összes többi tésztával ugyanígy járunk el.
  4. A sütőt begyújtjuk, egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral. Megkenjük a tésztákat a tojással, megszórjuk köménymaggal. Berakjuk a meleg sütőbe, és pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 199
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 12443
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 12.

Ajánló

A tésztát meg lehet kenni csípős mustárral, mielőtt a káposztát ráraknánk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi téli eledel!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...