r
Nosalty Logó

Mini töltött fonott tészta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS13 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
witch
Mini töltött fonott tészta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

781
Kalória
25.8g
Fehérje
80.8g
Szénhidrátok
38.6g
Zsír
216.3g
Víz
111g
Koleszterin
5.4g
Rost
1.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 781 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3126 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 211 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2791.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    2013 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    216.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 781 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103 g

Zsír

  • Összesen
    154.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11164.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    1259 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1339 mg
  • Nátrium
    8054 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    323.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    865.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    393 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1200 micro
Összesen 3126 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    753.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    543 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az 1 ek olajon puhára pároljuk az előzőleg leszűrt (ha túl savanyú, akkor leöblített) káposztát. Ha kicsit megpirul, annál jobb. Félrerakjuk hűlni.
  2. A tésztához kb. 0,5 dl vízben a csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd az összes hozzávalóval begyúrjuk.
  3. Két részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk 20x40 cm nagyságúra. Elvágjuk négy egyenlő részre, mindegyikre rakunk 2 evőkanálnyi káposztát. Pontosan a közepén legyen hosszában, erre fektetjük a virslit vagy a kolbászt. A két szélén (a hosszabbik oldalon) bevagdossuk a tésztát a töltelékig, 2,5 cm távolságra egymástól. Először a két végén hajtjuk rá a tésztát a virslire, az oldalát is be fogja vonni. Utána a többi csíkot váltakozva, egy jobbról-egy balról kicsit ferdén egymásra hajtjuk. Az összes többi tésztával ugyanígy járunk el.
  4. A sütőt begyújtjuk, egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral. Megkenjük a tésztákat a tojással, megszórjuk köménymaggal. Berakjuk a meleg sütőbe, és pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Igazi téli eledel!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!