r
Nosalty Logó

Mini sajttortácskák narancsos-mézes sziruppal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vivesz
Mini sajttortácskák narancsos-mézes sziruppal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kekszes alaphoz

A sajtos részhez

A díszítéshez

Összesen 1045 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kekszes alaphoz

A sajtos részhez

A díszítéshez

Összesen 4177 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kekszes alaphoz

A sajtos részhez

A díszítéshez

Összesen 209 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    802.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.1 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 1045 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.3 g

Zsír

  • Összesen
    251 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    814 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3209 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    982 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    953 mg
  • Nátrium
    1062 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400.4 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    804.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1478 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1428 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    278 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    791 micro
Összesen 4177 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

A kekszes alaphoz

A sajtos részhez

A díszítéshez

Elkészítés

A kekszes alaphoz

  1. A kekszes alaphoz megolvasztjuk a vajat, a kekszet pedig ledaráljuk. A kekszbe belekeverjük a fahéjat, majd belereszeljük a citrom héját, összekeverjük a vajjal. Kivajazzuk, lisztezzük a muffinformákat (vagy a kisebb nagyságú tortaformánkat), majd belenyomkodjuk a vajas keveréket. Hűtőbe tesszük, amíg összeállítjuk a sajtos részt.
  2. A sajthoz a hozzávalókat krémesre keverjük, majd egy habzsákba tesszük, és megtöltjük a muffinformákat úgy, hogy kb. fél centi híján tele legyenek, mert sütés közben kissé megemelkednek. 20-25 percig sütjük őket. Majd hagyjuk őket kihűlni, és csak utána szedjük ki a formákból.
  3. A sziruphoz a narancs levét és héját a mézzel feltesszük főni. Addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik.
  4. A mini sajttortákat meglocsoljuk a sziruppal, majd gránátalmával, illetve áfonyával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1307
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy gyümölcsös sajttorta-variáció, csinos kis vendégváró desszert.

Hozzávalók

A kekszes alaphoz

A sajtos részhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...