r
Nosalty Logó

Mini linzer Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Mini linzer Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Linzer

Töltelék - máz

Összesen 1408 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Linzer

Töltelék - máz

Összesen 8445 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Linzer

Töltelék - máz

Összesen 426 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1169.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.5 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    572 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 1408 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.2 g

Zsír

  • Összesen
    386.6 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    175 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7019.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    1670 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    3014 mg
  • Nátrium
    1659 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1172.9 g
  • Cukor
    586 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    386 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    491 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3220 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    2514 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    593 micro
Összesen 8445 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 426 kcal

Hozzávalók

Linzer

Töltelék - máz

Elkészítés

Linzer

  1. A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd kör alakúra és virágformára szaggatjuk.
  2. Sütés 180 fokon, pár perc alatt megsütjük, sütőpapírral bélelt tepsiben.

Töltelék - máz

  1. Majd a kisült és kihűlt süteményeket -ízlés szerint- lekvárral kettőt-kettőt összeragasztunk.
  2. Az islereket csokimázzal vonjuk be (a tortabevonót felmelegítjük), a linzereket porcukorral szórjuk meg.
  3. Jól záródó dobozban sokáig eláll.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 343
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 34686
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mini linzer Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Nagyon finom aprósütemény, ünnepekre szoktam készíteni, mivel sokáig eláll, előre el lehet készíteni.

Hozzávalók

Linzer

Töltelék - máz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...