r
Nosalty Logó

Mini kakaós csiga sütőporos tésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mini kakaós csiga sütőporos tésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 846 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 5082 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 323 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1434.1 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 846 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    138.7 g

Zsír

  • Összesen
    188.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8604.7 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1659 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    2690 mg
  • Nátrium
    1299 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    692.4 g
  • Cukor
    308 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    415.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    128 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    600 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 5082 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.5 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót összekeverjük a porcukorral, majd botmixerrel jól összetörjük.
  2. Hozzátesszük a vaníliás cukrot, és szépen apránként a tejet és az olajat.
  3. Még egy picit pürésítjük.
  4. Közben a kimért liszthez tesszük a sót és a sütőport.
  5. Majd az egészet összekeverjük, és kézzel tésztává gyúrjuk.
  6. Ha már szépen összeállt, lisztezett deszkán kinyújtjuk.
  7. Megkenjük olajjal a tészta tetejét, és rászórjuk a kakaóport. Feltekerjük, és 2 cm vastagságúra vágjuk. Szilikonos vagy sütőpapíros tepsire tesszük őket. 180 C-on 15-20 percig sütjük. (Nem szabad sokáig sütni, mert megkeményedik, nem lesz sötét színe.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 305
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 38425
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az én családomnak ez az igazi kakaós csiga!! A gyerekeim imádják, könnyen elfér a pici kezekben, partikon is nagyon kapós finomság! Ami nem utolsó szempont... NAGYON HAMAR ELKÉSZÜL!!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...