Mézzel sült édesburgonya
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nihonka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
- 1% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 101.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 919 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 11028 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
136
kcal
- 1% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 622.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.8 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 304.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2757 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 33083 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
410
kcal
- 1% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 110.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 488 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 5855 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
72
kcal
Hozzávalók
-
3 db édesburgonya
-
1 ek méz
Elkészítés
- Ha lehet, akkor kisebb méretű nyers édesburgonyát vegyünk, de ha csak nagyok vannak, azzal sincs gond, csak tovább kell sütni. A nagyobb darabokat vagdossuk be.
- Először is kefével vagy szivaccsal jól dörzsöljük le a héját, mossuk meg alaposan. Ezután kenjük be mézzel az édesburgonya héját.
- Tekerjük alufóliába, majd előmelegített sütőben, 230 fokon süssük 30-40 percig. Akkor sült át rendesen, ha a villával simán át tudjuk szúrni és érezzük, hogy puha a belseje. Ha nem sült át rendesen, még pár percig süssük tovább.
- Hidegen és melegen is nagyon finom. Egyszerű és nagyon gyorsan elkészül!
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2705
- Feltöltés dátuma: 2016. február 06.
Ajánló
Ha nem fogy el, felhasználhatjuk édességek, sütemények, piték készítéséhez is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nihonka
340 recept
Az ázsiai konyha már régóta ismeri a batátát vagy édesburgonyát. Nálunk is kezd elterjedni, hiszen édes és nagyon finom. Sokan nem tudják, hogy héjastól fogyasztható.