r
Nosalty Logó

"Meztelen" vargabéles

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fronika
"Meztelen" vargabéles
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A vargabéleshez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 550 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A vargabéleshez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 2199 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A vargabéleshez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 200 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1412.3 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 550 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.4 g

Zsír

  • Összesen
    93 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    809 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5649.4 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    719 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1732 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.4 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    630.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    578 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    622 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1002 micro
Összesen 2199 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.3 g
  • Cink
    118 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    91 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    54 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A vargabéleshez

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A vargabéleshez

  1. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt, a vaníliakivonatot, a mazsolát, és pár csepp citromlével is ízesítjük.
  2. A túrót áttörjük (villával vagy krumplinyomóval), majd a tojásos masszához keverjük.
  3. A cérnametéltet közben enyhén sós vízben megfőzzük, és ha kihűlt, hozzákeverjük a tojásos-túrós masszához.
  4. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük.
  5. A tepsit margarinnal kikenjük, és egy kevés zsemlemorzsával is megszórjuk, majd beleöntjük a masszát.
  6. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  7. Langyosan, porcukorral tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 404
  • Tegnapi nézettség: 42
  • 7 napos nézettség: 300
  • Össznézettség: 143992
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Fronika 4 recept

Egy este eszembe jutott, hogy van még itthon pár réteslapom a legutóbbi rétessütésből. Gondoltam, hasznosítom egy kis vargabéles személyében. Már mindent előkészítettem, mikor szembesültem a réteslappal, amin zöld kis pettyek éktelenkedtek... :-( Nem volt mit tenni, rögtönözni kellett :-) A tölteléket tepsibe öntöttem, és fél óra múlva már kész is volt a réteslap nélküli, "meztelen" vargabéles.

Hozzávalók

A vargabéleshez

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...