r
Nosalty Logó

Mézeskrémes-torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dávid
Mézeskrémes-torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

545
Kalória
7.1g
Fehérje
78g
Szénhidrátok
22.7g
Zsír
22.5g
Víz
83.8g
Koleszterin
1.3g
Rost
47.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 545 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 6539 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 283 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 545 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85 g

Zsír

  • Összesen
    272.9 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1005 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2935.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1163 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    789 mg
  • Nátrium
    666 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    935.9 g
  • Cukor
    567 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    269.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    550 micro
Összesen 6539 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 283 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet egy lábosba öntjük. Hozzáadjuk a tojást, a mézet és a vajat, majd folyamatos keverés mellett összemelegítjük.
  2. Közben egy tálban összekeverjük a lisztet a cukorral, a sóval és a szódabikarbónával.
  3. A tejes keveréket a liszthez adjuk, és sima tésztát gyúrunk belőle.
  4. A tésztát négy részre osztjuk, és kinyújtjuk, majd egy tortaformával kiszaggatjuk.
  5. Egyenként sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, és 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

A krémhez

  1. A tejet egy edénybe öntjük, majd belekaparjuk a vanília magjait, majd hozzáadjuk a vaníliarudat is. Forráspontig hevítjük, majd hozzáadjuk a búzadarát, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
  2. Áttesszük egy keverőtálba, és hozzáadjuk a puha vajat, majd krémesre keverjük.
  3. Legvégül pedig ízlés szerint porcukorral ízesítjük.

Az összeállításhoz

  1. Egy kihűlt tortalapot teszünk alulra. Erre jön a krém fele, majd egy újabb tortalap. Erre kerül a baracklekvár. Jöhet egy újabb tortalap, majd a maradék krém, végül pedig az utolsó tortalap.
  2. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap pedig tálalás előtt porcukorral megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Klasszikus sütemény, tortának elkészítve.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!