Mézeskalács bonbon avagy cake pop
- 3% Fehérje
- 85% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
38g mézes puszedli124 kcal
-
38g szilvalekvár58 kcal
-
25g csokoládé137 kcal
- 3% Fehérje
- 85% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
150g mézes puszedli497 kcal
-
150g szilvalekvár233 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
- 3% Fehérje
- 85% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
37.5g mézes puszedli124 kcal
-
37.5g szilvalekvár58 kcal
-
25g csokoládé137 kcal
- 3% Fehérje
- 85% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 0% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 0.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
- 3% Fehérje
- 85% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 0% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 31.3 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 447.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 206 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 232.2 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
- 3% Fehérje
- 85% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 0% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 0.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Hozzávalók
-
150 g szilvalekvár
-
100 g csokoládé
Elkészítés
- Kávédarálón ledaráljuk a mézeskalácsot vagy puszedlit.
- Két, három részletben adjuk a lekvárt a darálékhoz (a lekvár sűrűségétől is függ, hogy végül mennyit fog felvenni a morzsa), addig adagoljuk a lekvárt, amíg könnyen gyurmázható, formázható (nem túl nedves, de nem is száraz) masszát kapunk.
- Formázzunk apró dió nagyságú gombócokat.
- Olvasszuk fel vízgőz felett a csokoládét (bátrabbak közvetlenül tűzön is tehetik úgy, hogy ha elkezd olvadni a csoki, akkor folyamatos keverés mellett, gyakran lehúzva, majd visszatéve a hőre olvasszák fel), és két villa segítségével forgassuk meg benne a gombócokat.
- A mártott golyókat tegyük sütőpapírral bélelt tányérra, majd tegyük be a hűtőbe, amíg megdermednek.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 182
- Tegnapi nézettség: 24
- 7 napos nézettség: 98
- Össznézettség: 16085
- Feltöltés dátuma: 2015. november 06.
Ajánló
Adhatunk a masszába további fűszereket, kakaót, olvadt csokit, narancshéjat, kandírozott vagy aszalt gyümölcsöt, vagy tehetünk a golyók közepébe is. Ha cake pop-ot szeretnénk, akkor a mártás előtt nyomjuk a pálcika végét 1-2 cm mélyen a csokiba, így nyomjuk a mártandó golyó közepébe (ez megfogja a süteményt, nem esik le a pálcikáról), majd mártsuk meg a csokiban a fentiek szerint.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Kicsit több mézeskalács készült, mint amennyi a felvevőképességünk volt, így apróra törtem, hagytam levegőn kiszáradni, majd kávédarálón megőröltem. Kiváló alap sajttortához, cake pop-hoz, bonbonhoz, de akár formázható lenti masszából szaloncukor is. (A mézeskalács és sajttorta receptemet megtaláljátok az oldalamon.) Használható tetszés szerinti lekvár, próbáltuk barackkal és szilvával is, a szilvás massza kifejezetten hasonlít a "bolti" töltött, csokiba mártott mézes puszedli szívhez.