r
Nosalty Logó

Mézes zserbó Lizinkától

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Mézes zserbó Lizinkától
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tésztalapokhoz

krémhez

csokimázhoz

1336
Kalória
15.4g
Fehérje
189.6g
Szénhidrátok
57.6g
Zsír
53.8g
Víz
184.9g
Koleszterin
4.4g
Rost
115.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztalapokhoz

krémhez

csokimázhoz

Összesen 1336 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztalapokhoz

krémhez

csokimázhoz

Összesen 8023 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztalapokhoz

krémhez

csokimázhoz

Összesen 349 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.6 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 1336 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.7 g

Zsír

  • Összesen
    345.6 g
  • Telített zsírsav
    193 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2941.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    798 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1156 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1137.6 g
  • Cukor
    692 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    322.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2306 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    494 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    602 micro
Összesen 8023 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 349 kcal

Elkészítés

tésztalapokhoz

  1. Egy kisebb edénybe beleütjük a tojásokat, és elkeverjük a tejfellel és a langyos mézzel.
  2. A lisztet egy nagyobb edénybe szitáljuk, és összeforgatjuk a szódabikarbónával, majd elmorzsoljuk a zsírral. Ezután beletesszük a porcukrot, majd a tojásos-mézes-tejfölös keveréket. Ruganyos tésztát gyúrunk belőle. A tésztát négy cipóra osztjuk, 10-15 percet pihentetjük.
  3. A cipókból négy, egyforma nagyságú lapot nyújtunk (kb. 35x22 cm). Villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben, lisztezett tepsi hátán világos színűre sütjük.

krémhez

  1. A lisztet elkeverjük a cukorral, majd a tejjel. Gyenge tűzön, folytonos keverés közben besűrítjük. Hűlni hagyjuk. Amíg hűl a főzött krém, a vajat habosra keverjük a porcukorral.
  2. A kihűlt főzött krémet fellazítjuk a rummal. Ezután lassú, óvatos mozdulatokkal a vajkrémbe keverjük. A krémet három részre osztjuk, és megtöltjük vele a mézes lapokat.
  3. Amikor a mézes lapok összeértek a krémmel (másnap), a tészta széleit levágjuk, és négy hasábot készítünk a töltött lapokból.

csokimázhoz

  1. A cukrot, a vajat, a kakaót és a vizet összekeverjük, és gyenge tűzön elkezdjük melegíteni. Amikor egyneművé válik, fél óráig keverjük a mázat.
  2. Ezután felmelegítjük, és bevonjuk vele a hasábokat.
  3. Amikor a máz megszilárdult, szeletekre vágjuk, és kevéske rummal kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 32 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40

Nagy ünnepek, családi összejövetelek elhagyhatatlan sütije édesanyám mézes zserbója. Receptje családi örökség. Emlékszem, a felnőtt vendégeknek mindig 2 cl rummal kínáltuk, amit rálocsoltak a zserbó-szeletekre. Karácsonykor én is így tálalom, követve a régi hagyományokat.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!