r
Nosalty Logó

Mézes teasütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézes teasütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1077 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4300 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1126.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.9 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 1077 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    164.6 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    964 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4506.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1089 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    1963 mg
  • Nátrium
    1131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    659.4 g
  • Cukor
    335 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1462 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    530 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1437 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    782 micro
Összesen 4300 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 387 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral átszitáljuk.
  2. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojásokat, az olvasztott vajat, a langyos mézet, a citromhéjat és a fahéjat.
  3. Összekeverjük és jól kidolgozzuk.
  4. Másnapig hideg helyen állni hagyjuk.
  5. Átgyúrjuk, hogy kissé melegedjen a tészta, majd kb. fél centi (kisujjnyi) vastagságúra kinyújtjuk és tetszés szerinti formákkal kiszaggatjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejét megkenjük tojássárgával.
  7. Előmelegített, jó forró sütőben aranybarnára sütjük (kb. 10-12 perc).
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 22211
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 20.

Ajánló

A vaníliás cukor és a fahéj helyett használhatunk 1-2 evőkanálnyi mézes fűszerkeveréket.   Teával nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám még karácsony előtt sütötte ezt a mézest, de annyira sok és sokféle süteményt ettünk akkor, hogy erről el is felejtkeztünk. Így aztán durván egy hónap telt el, mire előkerült, addig egy dobozban állt. De ez egyáltalán nem ártott neki, sőt… El is kértem a receptjét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...