Mézes pácolt lazac
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
353
Kalória
21.7g
Fehérje
10.4g
Szénhidrátok
25.1g
Zsír
114.7g
Víz
46g
Koleszterin
998mg
Rost
8.4g
Cukor
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
353
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
3528
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.7 g
Zsír
-
Összesen 25.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1846.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 290 mg
-
Nátrium 1416 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 114.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 435 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
353
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 217.2 g
Zsír
-
Összesen 251 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 164 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 460 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 18465.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 365 mg
-
Kálcium 560 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 447 mg
-
Foszfor 2903 mg
-
Nátrium 14159 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.1 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 10 mg
Víz
-
Összesen 1147.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1052 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 42 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 154 mg
-
D vitamin: 4350 micro
-
K vitamin: 127 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 84 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 323 micro
-
Kolin: 982 mg
-
Retinol - A vitamin: 350 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
Összesen
3528
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1049.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 805 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 65.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 247 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
199
kcal
Elkészítés
- A lazacfiléről éles kés segítségével távolítsuk el a halbőrt, majd egy csipesszel szálkátlanítsuk. (Egész filét használjunk, ne szeleteket!)
- Készítsünk elő egy szaftmixert (manuálisan habverővel is készíthető), és ennek segítségével készítsük el a páclevet.
- Helyezzük a mixelő edénybe az olajat, ecetet, mézet, mustárt és az apróra tépett kaprot. Kb. 3 percig mixeljük, amíg egy mártás sűrűségű folyadékot nem kapunk.
- A halfilénket dörzsöljük be minden oldalról a sóval. A sómennyiség viszonylag nagy, de erre szükség van a pácolási folyamat beindításához.
- A besózott halat tegyük egy tepsibe vagy műanyag tálba, és öntsük rá a páclevünket, hűtőben tárolva négy napon át többször forgassuk át a lében.
- Felhasználás előtt kézzel húzzuk le róla páclevet, és deszkán éles késsel vékonyan szeleteljük fel.
- Ez egy nagyon kedvelt előétel. Jó étvágyat!
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Főzés módja: hidegkonyha
Én, mint általában a konyhán, 10-12 főre kalkulálom receptjeimet. Mai témám – Előételek.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!