r
Nosalty Logó

Mézes pácolt lazac

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Barny
Mézes pácolt lazac
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 353 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3528 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1846.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    1416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    435 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 353 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    217.2 g

Zsír

  • Összesen
    251 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18465.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    365 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    2903 mg
  • Nátrium
    14159 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.1 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1147.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1052 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    4350 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    982 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 3528 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1049.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    805 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    247 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lazacfiléről éles kés segítségével távolítsuk el a halbőrt, majd egy csipesszel szálkátlanítsuk. (Egész filét használjunk, ne szeleteket!)
  2. Készítsünk elő egy szaftmixert (manuálisan habverővel is készíthető), és ennek segítségével készítsük el a páclevet.
  3. Helyezzük a mixelő edénybe az olajat, ecetet, mézet, mustárt és az apróra tépett kaprot. Kb. 3 percig mixeljük, amíg egy mártás sűrűségű folyadékot nem kapunk.
  4. A halfilénket dörzsöljük be minden oldalról a sóval. A sómennyiség viszonylag nagy, de erre szükség van a pácolási folyamat beindításához.
  5. A besózott halat tegyük egy tepsibe vagy műanyag tálba, és öntsük rá a páclevünket, hűtőben tárolva négy napon át többször forgassuk át a lében.
  6. Felhasználás előtt kézzel húzzuk le róla páclevet, és deszkán éles késsel vékonyan szeleteljük fel.
  7. Ez egy nagyon kedvelt előétel. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4791
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én, mint általában a konyhán, 10-12 főre kalkulálom receptjeimet. Mai témám – Előételek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...