r
Nosalty Logó

Mézes pácolt lazac

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Barny
Mézes pácolt lazac
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

353
Kalória
21.7g
Fehérje
10.4g
Szénhidrátok
25.1g
Zsír
114.7g
Víz
46g
Koleszterin
998mg
Rost
8.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 353 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3528 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1846.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    1416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    114.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    435 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 353 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    217.2 g

Zsír

  • Összesen
    251 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18465.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    365 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    2903 mg
  • Nátrium
    14159 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.1 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1147.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1052 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    4350 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    982 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 3528 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1049.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    805 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    247 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 199 kcal

Elkészítés

  1. A lazacfiléről éles kés segítségével távolítsuk el a halbőrt, majd egy csipesszel szálkátlanítsuk. (Egész filét használjunk, ne szeleteket!)
  2. Készítsünk elő egy szaftmixert (manuálisan habverővel is készíthető), és ennek segítségével készítsük el a páclevet.
  3. Helyezzük a mixelő edénybe az olajat, ecetet, mézet, mustárt és az apróra tépett kaprot. Kb. 3 percig mixeljük, amíg egy mártás sűrűségű folyadékot nem kapunk.
  4. A halfilénket dörzsöljük be minden oldalról a sóval. A sómennyiség viszonylag nagy, de erre szükség van a pácolási folyamat beindításához.
  5. A besózott halat tegyük egy tepsibe vagy műanyag tálba, és öntsük rá a páclevünket, hűtőben tárolva négy napon át többször forgassuk át a lében.
  6. Felhasználás előtt kézzel húzzuk le róla páclevet, és deszkán éles késsel vékonyan szeleteljük fel.
  7. Ez egy nagyon kedvelt előétel. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Én, mint általában a konyhán, 10-12 főre kalkulálom receptjeimet. Mai témám – Előételek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!