Mézes pácolt lazac
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Barny
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
353
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
3528
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.7 g
Zsír
-
Összesen 25.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1846.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 290 mg
-
Nátrium 1416 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 114.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 435 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
353
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 217.2 g
Zsír
-
Összesen 251 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 164 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 460 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 18465.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 365 mg
-
Kálcium 560 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 447 mg
-
Foszfor 2903 mg
-
Nátrium 14159 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.1 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1147.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1052 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 42 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 154 mg
-
D vitamin: 4350 micro
-
K vitamin: 127 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 84 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 323 micro
-
Kolin: 982 mg
-
Retinol - A vitamin: 350 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
Összesen
3528
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1049.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 805 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 247 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
199
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A lazacfiléről éles kés segítségével távolítsuk el a halbőrt, majd egy csipesszel szálkátlanítsuk. (Egész filét használjunk, ne szeleteket!)
- Készítsünk elő egy szaftmixert (manuálisan habverővel is készíthető), és ennek segítségével készítsük el a páclevet.
- Helyezzük a mixelő edénybe az olajat, ecetet, mézet, mustárt és az apróra tépett kaprot. Kb. 3 percig mixeljük, amíg egy mártás sűrűségű folyadékot nem kapunk.
- A halfilénket dörzsöljük be minden oldalról a sóval. A sómennyiség viszonylag nagy, de erre szükség van a pácolási folyamat beindításához.
- A besózott halat tegyük egy tepsibe vagy műanyag tálba, és öntsük rá a páclevünket, hűtőben tárolva négy napon át többször forgassuk át a lében.
- Felhasználás előtt kézzel húzzuk le róla páclevet, és deszkán éles késsel vékonyan szeleteljük fel.
- Ez egy nagyon kedvelt előétel. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4796
- Feltöltés dátuma: 2013. január 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Barny
35 recept
Én, mint általában a konyhán, 10-12 főre kalkulálom receptjeimet. Mai témám – Előételek.