r
Nosalty Logó

Mézes-mustáros sertéscsíkok barna bulgurral

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Mézes-mustáros sertéscsíkok barna bulgurral
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

541
Kalória
40g
Fehérje
41.6g
Szénhidrátok
24.5g
Zsír
276.5g
Víz
107.6g
Koleszterin
6.1g
Rost
10.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 541 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1624 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    943.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    276.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 541 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.9 g

Zsír

  • Összesen
    73.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2830.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1559 mg
  • Nátrium
    594 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    829.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    551 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 1624 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    220 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 139 kcal

Elkészítés

  1. Két deciliter vizet kevés sóval felforralunk, és a bulgurra önjük. Konyharuhával és fedővel lefedve hagyjuk pihenni.
  2. A combot felcsíkozzuk, a hagymát, paprikát, paradicsomot felkockázzuk.
  3. Az olajon a hagymát, paprikát és paradicsomot megpároljuk. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig kevergetjük.
  4. Sózzuk, borsozzuk, borsikafűvel fűszerezzük.
  5. Csak annyi vizet öntünk hozzá, hogy a főzés során ne égjen le, nagyjából félig ellepje.
  6. Fedő alatt puhára főzzük.
  7. A mézet, joghurtot, mustárt és a lisztet összekeverjük, és hozzáöntjük a húshoz. Elkeverjük, felforraljuk. A szaft besűrűsödik.
  8. A bulgurral körítve forrón kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Kata barátném ajánlotta a bulgurt, amit már rég szerettem volna kipróbálni. Egy bioboltban bukkantam a barna változatára. Kérdeztem barátnémat, hogy jó, jó, de hogyan készítsem el. Ő azt ajánlotta, hogy valami szaftos husi mellé csináljam meg köretnek. Így tettem, és isteni lett! A bulgur is és a husi is! Jó étvágyat!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!