Mézes-mustáros csirkecomb másként
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gyevocska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
333g csirkecomb371 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
67g rizs239 kcal
-
4g méz13 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
28g napraforgó olaj250 kcal
-
1g só0 kcal
Összesen
907
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
2000g csirkecomb2226 kcal
-
300g paprika49 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
400g rizs1432 kcal
-
25g méz76 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
4g só0 kcal
Összesen
5443
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
57.7g csirkecomb64 kcal
-
8.6g paprika1 kcal
-
8.6g paradicsom2 kcal
-
2.6g vöröshagyma1 kcal
-
11.5g rizs41 kcal
-
0.7g méz2 kcal
-
0.6g mustár0 kcal
-
4.6g sárgarépa2 kcal
-
4.9g napraforgó olaj43 kcal
-
0.1g só0 kcal
Összesen
156
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 34 g
Zsír
-
Összesen 56.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 986.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 368 mg
-
Nátrium 462 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 247.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 275 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 884 micro
-
β-karotin 2278 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 424 micro
Összesen
907
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 204.1 g
Zsír
-
Összesen 340.1 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 149 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 98 g
-
Koleszterin 967 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5917 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 255 mg
-
Kálcium 241 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 383 mg
-
Foszfor 2209 mg
-
Nátrium 2774 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 384.5 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1487.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1652 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 76 mg
-
C vitamin: 256 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 94 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 70 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1080 micro
-
Kolin: 489 mg
-
Retinol - A vitamin: 291 micro
-
α-karotin 5306 micro
-
β-karotin 13668 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 7720 micro
-
Lut-zea 2545 micro
Összesen
5443
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 153 micro
-
β-karotin 394 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 223 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
-
8 db csirkecomb
-
3 közepes db paprika
-
3 közepes db paradicsom
-
1 közepes db vöröshagyma
-
40 dkg rizs
-
1 ek méz
-
2 ek mustár
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 dl napraforgó olaj
-
1 kávéskanál só
Elkészítés
- A csirkecombokat megmossuk.
- A mézes-mustáros fűszerkeveréket elkeverjük egy kis olajjal, és beleforgatjuk a húst. Ha nincs otthon ilyen fűszerkeverék, akkor nagyon egyszerűen összekeverünk egy kis mézet mustárral, sóval, esetleg borssal. Ízlés szerint.
- A hagymát karikára vágjuk, kevés olajon fonnyasztjuk, hozzáadjuk a szintén karikára vágott paprikát, majd a paradicsomot. Sózzuk. Tulajdonképpen egy egyszerű lecsót készítünk. Jó puhára főzzük, de aki darabosabban szereti benne a zöldségeket, az ne főzze túl.
- Megmossuk a rizst, megtisztítjuka sárgarépát, karikára vágjuk. Amikor már jó a lecsónk, beletesszük a sárgarépát és a rizst. Összeforgatjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyiben majd megfő a rizs úgy, hogy nem marad rajta víz a végére. Kóstoljuk meg, elég sós-e.Nem főzzük tovább, összekeverjük és egy jénai tálba, vagy magas tepsibe öntjük.
- A rizs tetejére ráhelyezzük a csirkecombokat. Ne aggódjunk, hogy a vízre tesszük rá. Finoman meg fog párolódni benne, és mivel nem kavargatjuk, így az ízek is megmaradnak.
- Az egészet lefóliázzuk, és mehet be a sütőbe. Kb. 30 percig sütjük így, időnként megnézve elfőtte-e a levét, és a rizs megpuhult-e. Ha kész, akkor levesszük a fóliát, és magasabb fokozaton szép pirosra sütjük a tetejét. Egyszerre kész a hús és a köret is.:)
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 12399
- Feltöltés dátuma: 2013. október 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gyevocska
5 recept
Nem tudtam, milyen köretet csináljak a csirkecombhoz, mert nem szeretjük, ha nagyon száraz a hús és a köret is. Így jött az ötlet, hogy picit szaftos, leginkább a bácskai rizses húshoz hasonlító módon készítsem el. Féltem, milyen lesz együtt a két ízvilág, de szerintem nagyon finom :) Egy gyakorlott háziasszonynak pofonegyszerű elkészíteni, és mégis más, mint a megszokott sült csirkecomb. Jó étvágyat:)