Mézes-mustáros csirke hagymaágyon
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
416
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
A húshoz
-
1250g csirkecomb1391 kcal
-
850g vöröshagyma309 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
A páchoz
A kenéshez
Összesen
2078
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
A húshoz
-
50.7g csirkecomb56 kcal
-
34.5g vöröshagyma13 kcal
-
8.1g fehérbor7 kcal
A páchoz
A kenéshez
Összesen
84
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.6 g
Zsír
-
Összesen 21.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1499.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 270 mg
-
Nátrium 1081 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 279.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
416
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118.2 g
Zsír
-
Összesen 106.3 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 605 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7495.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 323 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 253 mg
-
Foszfor 1349 mg
-
Nátrium 5407 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.5 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1395.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 188 micro
-
Kolin: 344 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 692 micro
Összesen
2078
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 303.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 219 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
84
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A húshoz
- A csirkecombokat megmossuk, kettévágjuk.
- Összekeverjük a pác alapanyagait, és jól beledörzsöljük a húsba. Pár órát hűtőben pihentetjük a húst
- Összekarikázzuk a hagymákat, és a zsírozott tepsiben szétoszlatjuk. Rátesszük a húsokat bőrös felükkel lefele.
- Ráöntjük a fehérbort.
- 180 fokos sütőben kb. másfél óra alatt sül meg, félidőben megfordítjuk a húsokat, hogy piruljanak.
- Ha a hús megsült, megkenjük a következő keverékkel: A mézet meglangyosítjuk, 1 tk mustárt adunk hozzá, és kenőtollal a húsra kenjük. 5 percre visszatesszük a sütőbe, és rápirítjuk a mézet.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 95 perc
- Receptkönyvben: 311
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 24836
- Feltöltés dátuma: 2013. március 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nálunk a mustáros csirke fogalom, a gyerekek gyakran kérik. Nagyon finom, és nem igényel túl sok vesződséget. Az is megeszi, aki a mustárt nem szereti, mert nem érződik ki a mustár íze.