r
Nosalty Logó

Mézes-mustáros csirke hagymaágyon

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Mézes-mustáros csirke hagymaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A páchoz

A kenéshez

Összesen 416 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A páchoz

A kenéshez

Összesen 2078 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A páchoz

A kenéshez

Összesen 84 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1499.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    1081 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 416 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.2 g

Zsír

  • Összesen
    106.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7495.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1349 mg
  • Nátrium
    5407 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.5 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1395.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    692 micro
Összesen 2078 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

A kenéshez

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkecombokat megmossuk, kettévágjuk.
  2. Összekeverjük a pác alapanyagait, és jól beledörzsöljük a húsba. Pár órát hűtőben pihentetjük a húst
  3. Összekarikázzuk a hagymákat, és a zsírozott tepsiben szétoszlatjuk. Rátesszük a húsokat bőrös felükkel lefele.
  4. Ráöntjük a fehérbort.
  5. 180 fokos sütőben kb. másfél óra alatt sül meg, félidőben megfordítjuk a húsokat, hogy piruljanak.
  6. Ha a hús megsült, megkenjük a következő keverékkel: A mézet meglangyosítjuk, 1 tk mustárt adunk hozzá, és kenőtollal a húsra kenjük. 5 percre visszatesszük a sütőbe, és rápirítjuk a mézet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 95 perc
  • Receptkönyvben: 311
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 24738
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk a mustáros csirke fogalom, a gyerekek gyakran kérik. Nagyon finom, és nem igényel túl sok vesződséget. Az is megeszi, aki a mustárt nem szereti, mert nem érződik ki a mustár íze.

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...