Mézes-mázas újkrumpli köret
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
287
Kalória
4g
Fehérje
36.9g
Szénhidrátok
9.3g
Zsír
214g
Víz
10g
Koleszterin
4.1g
Rost
4.3g
Cukor
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
287
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
862
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 996.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 791 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 214 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
287
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 27.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2990.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 361 mg
-
Nátrium 2372 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 12 mg
Víz
-
Összesen 641.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 122 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
862
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 309.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 246 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 66.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
89
kcal
Elkészítés
- Egy nagyobb serpenyőben az olajat felhevítjük, és beledobáljuk az alaposan megmosott, kisebb vagy közepes méretű héjas újburgonyákat.
- Azonnal sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt, a mézet, a citromot. Erős tűzön pirítjuk addig, míg a burgonya héja kezd pirulni és a mézes mustár kérget képez rajta.
- Ekkor felöntjük fehérborral, lefedjük, a tüzet is kisebbre vesszük. Időnként rázogatva keverjük. Olykor egy kést beleszúrunk, hogy megpuhult-e már.
- Amikor megpuhult és a leve szinte teljesen elforrt, hozzáadunk egy kevés vajat, ami krémesebbé teszi a kevéske mártást.
- Tálalásnál megszórhatjuk friss, zsenge kakukkfű hajtásokkal.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 perc
- Sütés ideje: 10 perc
Idén az első újkrumplink ez volt. Mellé persze a jó kis bevált rántott csirkemellet sütöttem.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!