r
Nosalty Logó

Mézes-mázas sült sonka

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gizi
Mézes-mázas sült sonka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 30% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Sonka

Mézes pác

Összesen 894 kcal
  • 30% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Sonka

Mézes pác

Összesen 3579 kcal
  • 30% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Sonka

Mézes pác

Összesen 188 kcal
  • 30% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6766.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    6702 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 894 kcal
  • 30% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242.9 g

Zsír

  • Összesen
    180.2 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    27066.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    26807 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.6 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 3579 kcal
  • 30% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1409.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    4 mg
  • Nátrium
    1396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Sonka

Mézes pác

Elkészítés

Sonka

  1. A sonkát tegyük bele egy nagyobb edénybe, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Ezután adjuk hozzá az egészben hagyott vöröshagymát, a vékonyra felszeletelt fokhagymát, a fűszereket, és ízlés szerint sót.
  2. Ezután forraljuk fel, majd vegyük kisebbre a hőfokot, és pár óra alatt főzzük puhára a sonkát. (közben, ha szükséges pótoljuk a vizet)Amikor a sonka puhára főtt, zárjuk el a gázt, majd hagyjuk a lében langyosra hűlni. Ezután vegyük ki, alaposan csepegtessük le, és hagyjuk teljesen kihűlni. (érdemes előző nap megfőzni a sonkát, majd másnap sütni)
  3. A teljesen kihűlt, hideg sonka tetejét egy éles késsel ferdén kockázzuk be és a kereszteződésekbe szurkáljunk szegfűszeget.

Mézes pác

  1. Egy edénybe tegyük bele az összes hozzávalót, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy egy szirupos pácot kapjunk. Az előzőleg szegfűszeggel megtűzdelt sonkát helyezzük bele egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd ecset segítségével kenjük rá a mézes pác felét.
  2. Ezután helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, kenjük rá a maradék pácot, majd helyezzük vissza, és süssük még 20 percig. A szép pirosra sült sonkát ezután hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel.
  3. A mézes-mázas sült sonkát tálalhatjuk egy finom salátával, friss kenyérrel, paradicsommal és paprikával, de pl. a húsvéti asztalon is megállja a helyét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 2368
  • Feltöltés dátuma: 2023. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Sonka

Mézes pác

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...