r
Nosalty Logó

Mézes krémes ahogy Bjkata készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Mézes krémes ahogy Bjkata készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 612 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7335 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 250 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 612 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.3 g

Zsír

  • Összesen
    327.7 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4634.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1778 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    955 mg
  • Nátrium
    1418 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    971.9 g
  • Cukor
    509 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3021 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    328 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2843 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2135 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 7335 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból puha tésztát gyúrunk. Ha szükséges, kevés lisztet adunk hozzá, hogy ne ragadjon. (Ha a méz nem elég folyékony, vízfürdőben olvasszuk fel folyékonnyá.)
  2. 4 lapot sütünk belőle. (Tepsi hátlapján vagy sütőlapon.)
  3. A krémhez a lisztet és a búzadarát 1 l tejjel összekeverjük. Először kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a többi tejet is, és állandóan kevergetve sima krémet főzünk belőle.
  4. Amíg a krém hűl, gyakran megkeverjük, hogy csomómentes maradjon.
  5. Közben 3 dl tejjel felfőzünk 1 cs vaníliás pudingport. Ezt összekeverjük a lisztes krémmel.
  6. A vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd a teljesen kihűlt krémhez adjuk.
  7. A krémet 3 részre osztjuk, és megtöltjük vele a tésztalapokat.
  8. Tálaláskor porcukorral meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40X40
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 12281
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lányom névnapjára készült ez a sütemény, nálunk Dóra szelet a neve ennek a finomságnak. A Stollwerck szelet mézes tésztás változata. A krémje is kicsit más, mert búzadara is került bele. Szomorú vagyok, hogy a szerkesztők megváltoztatták a sütemény nevét! :(

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...