r
Nosalty Logó

Mézes fokhagymával bélelt csirkecomb

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
bridge
Mézes fokhagymával bélelt csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkéhez

A mártáshoz

Összesen 806 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkéhez

A mártáshoz

Összesen 3223 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkéhez

A mártáshoz

Összesen 130 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    534.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    337 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 806 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98 g

Zsír

  • Összesen
    206.6 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2137.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1101 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1348.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1201 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1152 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    613 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1177 micro
Összesen 3223 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A mártáshoz

Elkészítés

A csirkéhez

  1. Először egy kis tálba összekeverjük a2 ek mézetés az összezúzott fokhagymát.
  2. Egy másik kis tálba az 5 dkg vajat keverjük össze a fűszersóval.
  3. A csirkecombok bőrétfellazítjuk, és egy kis kanál segítségével alá töltünk a mézes fokhagymából úgy, hogy mindenhova jusson.
  4. Majd a fűszervajjal jól bekenjük mindenhol körbe a combokat. Végül jénaiba tesszük őket, és minimum fél órára a hűtőbe tesszük.
  5. A mártáshoz a szőlőt leszemezzük a fürtről (díszítéshez érdemes egy-két szemet meghagyni). Forró vízzel leforrázzuk és fél percig állni hagyjuk benne. Ezután a szemekről a héjat könnyedén lehámozzuk, majd félbevágva a magjait is kiszedjük.
  6. Egy edénybe a vajat felhevítjük, és gyorsan kevergetve hozzáadjuk a lisztet. Pár perc kevergetés után felöntjük apránként a vízzel, és csomómentesen elkeverjük.
  7. Hozzáadjuk a kimagozott, héjatlan szőlőt, majd a fél citrom levét és a reszelt citrom héjat, majd a legvégén a mézet. Sűrűn kevergetve addig pároljuk, amíg a szőlőszemek szét nem esnek.
  8. Közben a combokat a hűtőből kivesszük, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Kb 30 perc elteltével megforgatjuk, így minden oldala ropogósra sül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9152
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 19.

Ajánló

Burgonyakrokett illik hozzá leginkább.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerettem volna valamivel feldobni az unalmas csirkecombokat, ezért gondoltam máshogy fűszerezem, mint ahogy szoktam. Aztán rájöttem, hogy ehhez pont illene valami pikáns szósz. Így kitaláltam, hogy készítek hozzá szőlőmártást. Még soha nem csináltam ilyet ezelőtt, de annyira jól sikerült, hogy magam is meglepődtem, mennyire harmonikus lett az íze. Ezt a mártást biztos, hogy még sok ételhez elfogom készíteni!

Hozzávalók

A csirkéhez

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...