r
Nosalty Logó

Mézes-boros sült nyúl egy napos pácban

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Mézes-boros sült nyúl egy napos pácban
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Páclé

Nyuszi előkészítése

  • 1.2 kg nyúlhús (én egész nyusziból készítettem)

Sütés

688
Kalória
61g
Fehérje
22.3g
Szénhidrátok
35g
Zsír
312.4g
Víz
178.1g
Koleszterin
1.1g
Rost
18.3g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Páclé

Nyuszi előkészítése

Sütés

Összesen 688 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Páclé

Nyuszi előkészítése

Sütés

Összesen 2746 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Páclé

Nyuszi előkészítése

Sütés

Összesen 154 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    312.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 688 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    244.2 g

Zsír

  • Összesen
    140.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    713 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4045.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    291 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    2683 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.4 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    1249.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    86 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 2746 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 154 kcal

Elkészítés

Páclé

  1. Az összetevőket jól elkeverjük, a só és bors mennyiségének eltalálása érdekében érdemes megkóstolni.

Nyuszi előkészítése

  1. A nyuszit alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük.
  2. Szépen feldaraboljuk, mert így jobban átjárja a pác, mint egészben. A combokat levágjuk, és a törzsrészt is két nagyobb részre és 2 kisebbre (végek) osztjuk. (A belsőségekből és a két kisebb törzs részből finom levest főztem, szokásos húsleves módon.)
  3. A nyuszi részeit bedörzsöljük a páclébe, és dobozba tesszük, majd leöntjük a maradék páclével, végül lefedjük, és hűtőben tároljuk.
  4. Fél nap után érdemes megforgatni a húsokat, hogy a doboz tetején lévő részek is megfelelően álljanak a páclében.

Sütés

  1. Jénai vagy egyéb hasonló formájú, akár cseréptálat kizsírozunk, majd belehelyezzük a bepácolt husikat úgy, hogy negyedre vágott hagymákat teszünk közé. A páclét nem öntjük rá, hanem félretesszük.
  2. Előmelegített sütőben 180 fokon, lefedve elkezdjük sütni a húst.
  3. 40 perc sülés után levesszük a fedőt/fóliát, majd meglocsolgatjuk pár kanál páclével a husit.
  4. Ezt félóránkét megismételjük, amíg a hús el nem készül. Nekem 3 óra sütési idő volt szükséges.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x10

Vásároltam egy egész, előkészített házi nyuszit, és elgondolkodtam, mi is legyen belőle. Pörkölthöz nem volt kedvem, de a sült nyuszihoz csak olyan pácokat találtam, amire 2-4 nap pácolási időt írtak. Elgondolkodtam, milyen páccal lehetne már akár 1 nap pácolódás után is tökéletes a husi. Jelentem, megtaláltam. :) Bár elképzelhetőnek tartom, hogy az ízélményt a 2 napi pácolás tovább növeli. Ám akinek nincs több ideje, nyugodtan kipróbálhatja ezt a pácot, mert mindenki megelégedésére szolgált a végeredmény.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsvéti sonkás burger

Ez a húsvéti sonkás burger tökéletes választás egy családi/ünnepi ebédhez vagy baráti összejövetelhez. A főtt sonka és a tojássaláta kombinációja örök kedvenc, a friss ...

Nosalty

Húsmentes retró burger

Ki ne szeretné a strandon vásárolható hatalmas, retró hamburgereket, a maguk megkérdőjelezhető minőségével és magyaros alapanyagaival? Ebből az élményből eddig ki kellett maradnia a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!