Mézes-boros sült nyúl egy napos pácban
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
Páclé
-
19g méz57 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
-
1g mustármag3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g almaecet1 kcal
-
38g vörösbor32 kcal
Nyuszi előkészítése
-
300g nyúlhús408 kcal
Sütés
-
8g disznózsír68 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
Összesen
688
kcal
- 14% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
Páclé
-
75g méz228 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
2g mustármag10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g almaecet3 kcal
-
150g vörösbor128 kcal
Nyuszi előkészítése
-
1200g nyúlhús1632 kcal
Sütés
-
30g disznózsír271 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
Összesen
2746
kcal
- 14% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
Páclé
-
4.2g méz13 kcal
-
2.4g olívaolaj21 kcal
-
0.1g mustármag1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.8g almaecet0 kcal
-
8.4g vörösbor7 kcal
Nyuszi előkészítése
-
67.2g nyúlhús91 kcal
Sütés
-
1.7g disznózsír15 kcal
-
15.1g vöröshagyma6 kcal
Összesen
154
kcal
- 14% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61 g
Zsír
-
Összesen 35 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1011.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 671 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 312.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
688
kcal
- 14% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 244.2 g
Zsír
-
Összesen 140.1 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 713 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4045.5 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 291 mg
-
Kálcium 236 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 280 mg
-
Foszfor 2683 mg
-
Nátrium 513 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.4 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 1249.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 86 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 88 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
2746
kcal
- 14% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 70 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Páclé
- Az összetevőket jól elkeverjük, a só és bors mennyiségének eltalálása érdekében érdemes megkóstolni.
Nyuszi előkészítése
- A nyuszit alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük.
- Szépen feldaraboljuk, mert így jobban átjárja a pác, mint egészben. A combokat levágjuk, és a törzsrészt is két nagyobb részre és 2 kisebbre (végek) osztjuk. (A belsőségekből és a két kisebb törzs részből finom levest főztem, szokásos húsleves módon.)
- A nyuszi részeit bedörzsöljük a páclébe, és dobozba tesszük, majd leöntjük a maradék páclével, végül lefedjük, és hűtőben tároljuk.
- Fél nap után érdemes megforgatni a húsokat, hogy a doboz tetején lévő részek is megfelelően álljanak a páclében.
Sütés
- Jénai vagy egyéb hasonló formájú, akár cseréptálat kizsírozunk, majd belehelyezzük a bepácolt husikat úgy, hogy negyedre vágott hagymákat teszünk közé. A páclét nem öntjük rá, hanem félretesszük.
- Előmelegített sütőben 180 fokon, lefedve elkezdjük sütni a húst.
- 40 perc sülés után levesszük a fedőt/fóliát, majd meglocsolgatjuk pár kanál páclével a husit.
- Ezt félóránkét megismételjük, amíg a hús el nem készül. Nekem 3 óra sütési idő volt szükséges.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x10
- Sütés ideje: 180 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 85
- Össznézettség: 64005
- Feltöltés dátuma: 2014. október 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Vásároltam egy egész, előkészített házi nyuszit, és elgondolkodtam, mi is legyen belőle. Pörkölthöz nem volt kedvem, de a sült nyuszihoz csak olyan pácokat találtam, amire 2-4 nap pácolási időt írtak. Elgondolkodtam, milyen páccal lehetne már akár 1 nap pácolódás után is tökéletes a husi. Jelentem, megtaláltam. :) Bár elképzelhetőnek tartom, hogy az ízélményt a 2 napi pácolás tovább növeli. Ám akinek nincs több ideje, nyugodtan kipróbálhatja ezt a pácot, mert mindenki megelégedésére szolgált a végeredmény.