r
Nosalty Logó

Méteres kalács Hossó Anitától

0,0

0 ÉRTÉKELÉS9 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Méteres kalács Hossó Anitától
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

2205
Kalória
23.2g
Fehérje
230.4g
Szénhidrátok
131.5g
Zsír
106.4g
Víz
186g
Koleszterin
10.9g
Rost
142.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 2205 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 8811 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 340 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    131.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1839.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    700 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.4 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    106.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    714 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    673 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    492 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 2205 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.9 g

Zsír

  • Összesen
    526.1 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    225 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    136 g
  • Koleszterin
    744 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7359 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1955 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    737 mg
  • Foszfor
    2801 mg
  • Nátrium
    1633 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    921.4 g
  • Cukor
    569 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    425.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2855 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    91 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    323 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2691 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1969 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1130 micro
Összesen 8811 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 340 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Kivajazunk és kilisztezünk két őzgerincformát. A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd beleöntjük az olajat és 1,5 dl langyos vizet, jól elkeverjük. Hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, elkeverjük, és beleforgatjuk a tojáshabot.
  3. A sütőt előmelegítjük. Kettéosztjuk a tésztát, az egyik részébe beleszitáljuk a kakaóport, összekeverjük. Külön-külön beletöltjük a formákba a tésztákat. A sütőben megsütjük. Amikor megsült, lisztezett deszkára borítjuk, hagyjuk kihűlni.
  4. A krémhez felfőzünk 3 dl tejet a tejszínes pudingporral, és hűlésig keverjük. Ugyanezt tesszük a puncsos pudingporral is. A margarint nagyon habosra keverjük a porcukorral, a rummal ízesítjük, majd kettéosztjuk, és az egyik felébe a puncsot, a másik felébe a tejszínes krémet keverjük.
  5. A piskótákat a barázdáknak megfelelően felszeleteljük. Felváltva a kétfajta piskótát megkenjük a kétfajta krémmel (nem kell vastagon, mert elég krémes), de csak az egyik oldalukat, és így mindig hozzá tudjuk tapasztani a következő szeletet.
  6. A végén a tészta tetejét, oldalát bevonjuk az olvasztott csokoládébevonóval. Hűtőbe tesszük. Másnap, ferdén szeletelve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30

A helyi hírlap kiadója nyáron egy felhívást tett közzé, miszerint Ünnepi ételek könyve címmel kívántak megjelentetni egy receptgyűjteményt. Többek között ez a receptem is bekerült ebbe a kiadványba. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!