Méteres kalács Hossó Anitától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
63g porcukor242 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
-
38g víz0 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
23 kcal
-
3g margarin18 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A krémhez
-
150g tej84 kcal
-
43 kcal
-
11g puncs pudingpor43 kcal
-
75g margarin538 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
13g rum29 kcal
A csokimázhoz
-
75g tortabevonó410 kcal
-
35 kcal
Összesen
2205
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
150g víz0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
91 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
600g tej336 kcal
-
171 kcal
-
45g puncs pudingpor171 kcal
-
300g margarin2151 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
50g rum116 kcal
A csokimázhoz
-
300g tortabevonó1638 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
8811
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
8.5g tojás11 kcal
-
9.7g porcukor37 kcal
-
4.9g napraforgó olaj44 kcal
-
5.8g víz0 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
9.7g finomliszt35 kcal
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.4g margarin3 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
A krémhez
-
23.3g tej13 kcal
-
1.7g tejszínízű pudingpor7 kcal
-
1.7g puncs pudingpor7 kcal
-
11.6g margarin83 kcal
-
5.8g porcukor22 kcal
-
1.9g rum4 kcal
A csokimázhoz
-
11.6g tortabevonó63 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
Összesen
340
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.2 g
Zsír
-
Összesen 131.5 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 186 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1839.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 489 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 700 mg
-
Nátrium 408 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 230.4 g
-
Cukor 142 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 106.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 714 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 673 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 492 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 282 micro
Összesen
2205
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.9 g
Zsír
-
Összesen 526.1 g
-
Telített zsírsav 137 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 225 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 136 g
-
Koleszterin 744 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7359 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 169 mg
-
Kálcium 1955 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 737 mg
-
Foszfor 2801 mg
-
Nátrium 1633 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 921.4 g
-
Cukor 569 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 425.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2855 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 91 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 323 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 176 micro
-
Kolin: 640 mg
-
Retinol - A vitamin: 2691 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 1969 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1130 micro
Összesen
8811
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 285.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.7 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 16.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
340
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
25 dkg porcukor
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
1 csomag sütőpor
-
25 dkg finomliszt
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 evőkanál finomliszt
A krémhez
-
6 dl tej
-
1 csomag tejszínízű pudingpor
-
1 csomag puncs pudingpor
-
30 dkg margarin
-
15 dkg porcukor
-
0.5 dl rum
A csokimázhoz
-
30 dkg tortabevonó
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- Kivajazunk és kilisztezünk két őzgerincformát. A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
- A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd beleöntjük az olajat és 1,5 dl langyos vizet, jól elkeverjük. Hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, elkeverjük, és beleforgatjuk a tojáshabot.
- A sütőt előmelegítjük. Kettéosztjuk a tésztát, az egyik részébe beleszitáljuk a kakaóport, összekeverjük. Külön-külön beletöltjük a formákba a tésztákat. A sütőben megsütjük. Amikor megsült, lisztezett deszkára borítjuk, hagyjuk kihűlni.
- A krémhez felfőzünk 3 dl tejet a tejszínes pudingporral, és hűlésig keverjük. Ugyanezt tesszük a puncsos pudingporral is. A margarint nagyon habosra keverjük a porcukorral, a rummal ízesítjük, majd kettéosztjuk, és az egyik felébe a puncsot, a másik felébe a tejszínes krémet keverjük.
- A piskótákat a barázdáknak megfelelően felszeleteljük. Felváltva a kétfajta piskótát megkenjük a kétfajta krémmel (nem kell vastagon, mert elég krémes), de csak az egyik oldalukat, és így mindig hozzá tudjuk tapasztani a következő szeletet.
- A végén a tészta tetejét, oldalát bevonjuk az olvasztott csokoládébevonóval. Hűtőbe tesszük. Másnap, ferdén szeletelve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 209
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 19585
- Feltöltés dátuma: 2012. január 02.
Ajánló
Megtölthetjük a pudingos krémek helyett pl. gesztenyés-tejszínes krémmel is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A helyi hírlap kiadója nyáron egy felhívást tett közzé, miszerint Ünnepi ételek könyve címmel kívántak megjelentetni egy receptgyűjteményt. Többek között ez a receptem is bekerült ebbe a kiadványba.