r
Nosalty Logó

Méteres kalács Hossó Anitától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Méteres kalács Hossó Anitától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 2205 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 8811 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 340 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    131.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1839.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    700 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.4 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    714 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    673 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    492 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 2205 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.9 g

Zsír

  • Összesen
    526.1 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    225 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    136 g
  • Koleszterin
    744 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7359 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1955 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    737 mg
  • Foszfor
    2801 mg
  • Nátrium
    1633 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    921.4 g
  • Cukor
    569 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2855 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    91 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    323 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2691 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1969 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1130 micro
Összesen 8811 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Kivajazunk és kilisztezünk két őzgerincformát. A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd beleöntjük az olajat és 1,5 dl langyos vizet, jól elkeverjük. Hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, elkeverjük, és beleforgatjuk a tojáshabot.
  3. A sütőt előmelegítjük. Kettéosztjuk a tésztát, az egyik részébe beleszitáljuk a kakaóport, összekeverjük. Külön-külön beletöltjük a formákba a tésztákat. A sütőben megsütjük. Amikor megsült, lisztezett deszkára borítjuk, hagyjuk kihűlni.
  4. A krémhez felfőzünk 3 dl tejet a tejszínes pudingporral, és hűlésig keverjük. Ugyanezt tesszük a puncsos pudingporral is. A margarint nagyon habosra keverjük a porcukorral, a rummal ízesítjük, majd kettéosztjuk, és az egyik felébe a puncsot, a másik felébe a tejszínes krémet keverjük.
  5. A piskótákat a barázdáknak megfelelően felszeleteljük. Felváltva a kétfajta piskótát megkenjük a kétfajta krémmel (nem kell vastagon, mert elég krémes), de csak az egyik oldalukat, és így mindig hozzá tudjuk tapasztani a következő szeletet.
  6. A végén a tészta tetejét, oldalát bevonjuk az olvasztott csokoládébevonóval. Hűtőbe tesszük. Másnap, ferdén szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 209
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 19585
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 02.

Ajánló

Megtölthetjük a pudingos krémek helyett pl. gesztenyés-tejszínes krémmel is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A helyi hírlap kiadója nyáron egy felhívást tett közzé, miszerint Ünnepi ételek könyve címmel kívántak megjelentetni egy receptgyűjteményt. Többek között ez a receptem is bekerült ebbe a kiadványba. 

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...