r
Nosalty Logó

Méteres gluténmentes lisztből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Méteres gluténmentes lisztből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 1490 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 5962 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 289 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    69.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1086.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.3 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 1490 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    277.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4345.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    943 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    955 mg
  • Nátrium
    1916 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    801.4 g
  • Cukor
    540 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1542 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1462 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    967 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1043 micro
Összesen 5962 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a 4 tojásfehérjét habbá verjük.
  2. A cukrot kikeverjük a tojássárgájával, hozzáadjuk a vizet és az olajat, aztán a lisztet, a szódabikarbónát, sót, és óvatosan belekeverjük a tojásfehérje habját.
  3. Két őzgerinc formát kiolajozunk, az egyikbe beleöntjük a massza felét, a másik felébebeletesszük a kakaóport, és úgy öntjük a formába. Megsütjük.
  4. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingokat.
  5. A margarint és a cukrot jó habosra keverjük, és hozzáadjuk a langyosra hűlt pudinghoz.
  6. A mázhoz a tortabevonót egy kis tejben felolvasztjuk úgy, hogy folyós legyen. Az összeállított sütire öntjük, a hűtőben majd frankón megdermed.
  7. Összeáálítjuk a sütit. A piskótát kb. 14 szeletre felvágjuk, és a pudingkrémmel egy kakaósat és egy simát összeragasztunk. Mázzal leöntjük, és ferdén szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6276
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom süti, gyerekkoromban tesóm kedvence volt. Leírni bonyolultabb, mint elkészíteni. :D

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...