Mentás zöldborsópüré
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
CulinaRita
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
190
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
759
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 436.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 144.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 200 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 140 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 682 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3305 micro
Összesen
190
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 34.7 g
Zsír
-
Összesen 26.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1744.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 595 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 322 mg
-
Foszfor 694 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.3 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 576.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 800 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 263 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 147 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 559 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 105 micro
-
β-karotin 2729 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13221 micro
Összesen
759
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 215.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 71.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 338 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1636 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A póréhagymát vajon megpirítjuk, sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadjuk a borsót, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.
- Amikor puha, hozzáadjuk a maradék vajat, villával durvára törjük, és sózzuk, ha szükséges.
- Beleaprítjuk a mentát, amit én általában ollóval szoktam, és kész is a zöld csoda!
- Elkészítettem: 22 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 5319
- Feltöltés dátuma: 2016. február 27.
Ajánló
Pici cukorral, vagy mézzel lehet édesíteni főzés alatt, az még jobban kiemeli a mentát.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
CulinaRita
49 recept
Mentát korábban leginkább a kedvenc nyári (téli, meg tavaszi és őszi) italomban képzeltem el, meg mindig citrusokkal. Első reflexként Hemingway jut róla eszembe, és a Mojito a la Bodeguita-ban, ahol az igazit ittam. Valahogy így a megszokott passzoló ízkombináció. Szeretem az illatát, a színét, de kevés olyan ételt ismertem korábban, amiben el tudtam képzelni.