r
Nosalty Logó

Mennyei ragu sűrű szafttal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Mennyei ragu sűrű szafttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 468 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2347 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    851.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2029 micro
  • β-karotin
    5080 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1030 micro
  • Lut-zea
    1195 micro
Összesen 468 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    181.6 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4258.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    510 mg
  • Foszfor
    2436 mg
  • Nátrium
    617 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.7 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1951.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2552 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    515 micro
  • Kolin:
    565 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    10146 micro
  • β-karotin
    25398 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5149 micro
  • Lut-zea
    5976 micro
Összesen 2347 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    377 micro
  • β-karotin
    943 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    191 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát zsíron dinszteljük, hozzákockázva a füstölt húst.
  2. Hozzátesszük a kockázott disznóhúst, lepirítjuk.
  3. Kis vízzel felengedjük, és belekarikázzuk a paradicsomot, paprikát.
  4. Hozzáadjuk a fokhagymát, sót, borsot, és a húst háromnegyed-puhára főzzük.
  5. Hozzákockázzuk a zöldségeket, és beletesszük a borsót.
  6. Beleöntjük a bort, és felengedjük vízzel a ragunkat.
  7. Puhára főzzük a ragut a hozzávalókkal együtt.
  8. Mikor kész, 2 ek lisztből rántást csinálunk,és egy kicsit besűrítjük a szaftot, hogy ne legyen leveses az ételünk.
  • Receptkönyvben: 205
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15253
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami olyat szerettem volna főzni, ami nem pirospaprikás. Ezt az ételt most főztem először. Az újdonságokat a férjem nem szereti, ezért elég aggodalmas volt, hogy mit találok már ki megint.:)) Na, panasz az nem volt, majdhogynem ketten megettük ezt a hatalmas adagot. Éppen hogy maradt valami holnapra:). Mondanom sem kell, hogy isteni az íze. A magam részéről a híg, leves állagú szaftot nem kedvelem, ezért besűrítem a ragukat. Így százszor finomabbak. A hozzávaló paradicsomot és paprikát tavaly fagyasztottam le. Érdemes mindenkinek nyáron sok paprikát, paradicsomot lefagyasztania, mert felengedés nélkül télen azonnal a pörkölthöz, raguhoz adhatók.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...