Mennyei ragu sűrű szafttal
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
100g sertéshús166 kcal
-
40g sertéshús66 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
64g sárgarépa23 kcal
-
72g fehérrépa46 kcal
-
40g zöldborsó32 kcal
-
40g fehérbor33 kcal
-
40g paradicsom7 kcal
Összesen
468
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
500g sertéshús830 kcal
-
200g sertéshús332 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
360g fehérrépa230 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
Összesen
2347
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
18.6g sertéshús31 kcal
-
7.4g sertéshús12 kcal
-
6.3g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
18.6g burgonya11 kcal
-
11.9g sárgarépa4 kcal
-
13.4g fehérrépa9 kcal
-
7.4g zöldborsó6 kcal
-
7.4g fehérbor6 kcal
-
7.4g paradicsom1 kcal
Összesen
87
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 36.3 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 851.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 487 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 390.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 510 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 2029 micro
-
β-karotin 5080 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1030 micro
-
Lut-zea 1195 micro
Összesen
468
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 181.6 g
Zsír
-
Összesen 62 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 448 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4258.7 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 209 mg
-
Kálcium 446 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 510 mg
-
Foszfor 2436 mg
-
Nátrium 617 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 230.7 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 1951.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2552 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 265 mg
-
D vitamin: 147 micro
-
K vitamin: 181 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 515 micro
-
Kolin: 565 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 10146 micro
-
β-karotin 25398 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5149 micro
-
Lut-zea 5976 micro
Összesen
2347
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 377 micro
-
β-karotin 943 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 191 micro
-
Lut-zea 222 micro
Összesen
87
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg sertéshús
-
20 dkg sertéshús
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 evőkanál finomliszt
-
5 db burgonya
-
4 db sárgarépa
-
4 db fehérrépa
-
20 dkg zöldborsó
-
2 dl fehérbor
-
2 db paradicsom
Elkészítés
- A vöröshagymát zsíron dinszteljük, hozzákockázva a füstölt húst.
- Hozzátesszük a kockázott disznóhúst, lepirítjuk.
- Kis vízzel felengedjük, és belekarikázzuk a paradicsomot, paprikát.
- Hozzáadjuk a fokhagymát, sót, borsot, és a húst háromnegyed-puhára főzzük.
- Hozzákockázzuk a zöldségeket, és beletesszük a borsót.
- Beleöntjük a bort, és felengedjük vízzel a ragunkat.
- Puhára főzzük a ragut a hozzávalókkal együtt.
- Mikor kész, 2 ek lisztből rántást csinálunk,és egy kicsit besűrítjük a szaftot, hogy ne legyen leveses az ételünk.
- Receptkönyvben: 205
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 15264
- Feltöltés dátuma: 2013. február 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Valami olyat szerettem volna főzni, ami nem pirospaprikás. Ezt az ételt most főztem először. Az újdonságokat a férjem nem szereti, ezért elég aggodalmas volt, hogy mit találok már ki megint.:)) Na, panasz az nem volt, majdhogynem ketten megettük ezt a hatalmas adagot. Éppen hogy maradt valami holnapra:). Mondanom sem kell, hogy isteni az íze. A magam részéről a híg, leves állagú szaftot nem kedvelem, ezért besűrítem a ragukat. Így százszor finomabbak. A hozzávaló paradicsomot és paprikát tavaly fagyasztottam le. Érdemes mindenkinek nyáron sok paprikát, paradicsomot lefagyasztania, mert felengedés nélkül télen azonnal a pörkölthöz, raguhoz adhatók.