Meleg almaleves Andreától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
301
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
1204
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 388.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 209 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.9 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 295.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
301
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.5 g
Zsír
-
Összesen 50.8 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1552.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 835 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 285 mg
-
Nátrium 338 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163.7 g
-
Cukor 107 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1183.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 270 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 245 micro
-
β-crypt 82 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 241 micro
Összesen
1204
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 79.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
60
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az almát előkészítjük. Megmossuk, meghámozzuk, kicsumázzuk, szeletekre vágjuk.
- Felteszünk vízben fahéjat, szegfűszeget, zabpelyhet, 7-10 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a tejet és az almaszeleteket. Újraforrástól számított 5 percig forraljuk.
- Turmixgépben pépesre keverjük a tejfölt, citromlevet, cukrot, sót, pudingport a leszűrt almaszeletekkel. Ha szeretnénk bele gyümölcsdarabokat, akkor elég az alma felét kivenni az alapléből.
- Az almapépet beleöntjük a forrásban lévő levesbe. Kevergetve felforraljuk.
- Hidegen és melegen egyaránt finom. Tálalhatjuk maradék almaszelettel, fahéjjal vagy tejszínhabbal díszítve.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 91
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 12392
- Feltöltés dátuma: 2012. november 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Hirtelen beköszöntött hidegben gyorsan valami krémeset, meleget és finomat kívántam meg.:)