r
Nosalty Logó

Meggylekváros-túrós rakott süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
margaretta
Meggylekváros-túrós rakott süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 600 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2393 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1166.4 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 600 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4665.5 g
  • Cink
    1302 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    545 mg
  • Vas
    1003 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    1302 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327.5 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    526.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 2393 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.1 g
  • Cink
    118 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    91 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    54 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A réteslapokat kicsomagoljuk, és egyben félbevágjuk a lapokat, hogy egy kis tepsi méretet kapjunk.
  2. A túrót összekeverjük a vaníliás cukorral és a két tojással.
  3. A tejfölt összekeverjük egy kis csészében az olajjal, majd ezzel fogjuk megkenni a réteslapokat.
  4. Három-négy réteslapot veszünk alapnak (a tepsit kiolajozzuk), és beletesszük a tepsibe. Megkenjük az olajos tejföllel, megszórjuk kevés búzadarával, és vékony rétegben kenünk rá a túróból.
  5. Aztán jön megint négy réteslap, megkenjük, de nagyon vékonyan kell. Megkenjük a savanykás, finom meggylekvárral (nem kell vastagon). Megint réteslap, majd kenés.
  6. Addig folytatjuk a rétegek egymásra pakolgatását, amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejére réteslap kell, jól megkenjük a maradék olajos tejföllel.
  7. Végül megsütjük. Akkor jó, ha teteje szép piros, és picit az egész megemelkedik. Utána majd összeesik, de nem baj, így finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13116
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 12.

Ajánló

Egyszerű elkészíteni. Bármilyen más ízzel is finom lehet, mondjuk - baracklekvár - dió, mák -, szilvalekvár. Mindenki találhat kedvére valót.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
margaretta 15 recept

Nem szép, de nagyon finom sütemény. Egy este alatt elfogyott. Sajnos elég kalóriadús. A túró a lekvárral nagyon jól harmonizál, szerintem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...