r
Nosalty Logó

Meggyes zserbó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Meggyes zserbó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1275 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 10191 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 364 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    71.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1650 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    640 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    687 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 1275 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    145.9 g

Zsír

  • Összesen
    573.1 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    191 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    181 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13200.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    2742 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    1175 mg
  • Foszfor
    5118 mg
  • Nátrium
    3753 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1141.3 g
  • Cukor
    379 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

VÍZ

  • Összesen
    840.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3127 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    334 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2667 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    5498 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 10191 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 364 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, cukorral aztán belemorzsoljuk a margarint.
  2. A tejföllel gyúrunk egy rugalmas tésztát, és négyfelé osztjuk, 20-25 percig pihentetjük.
  3. Az első (és minden további lapot is) olyan vékonyra nyújtjuk, amilyenre tudjuk.
  4. Megkenjük bőségesen lekvárral, megszórjuk dióval.
  5. Rátesszük a 2. lapot is, ezt is megkenjük lekvárral, dióval, és rászórjuk a meggyet.
  6. A harmadik lappal ugyanúgy járunk el, mint az elsővel, tehát meggy csak a középső sorba kerül.
  7. A légkeveréses sütőt 180 fokra állítjuk, és sütjük az egészet kb. 30 percig (a sütő energiaspórolás miatt nincs előmelegítve). Hagyjuk kihűlni.
  8. A csokit gőz fölött folyékonyra olvasztjuk, és teszünk bele egy kanálnyi étolajat.
  9. A csokit a sütemény tetejére öntjük, és egyenletesen elkenjük.
  10. Hagyjuk megdermedni, majd vizes késsel szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x34
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8080
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 07.

Ajánló

Előre bocsájtom, hogy ez a mennyiség egy nagy 40x34 cm-es tepsire vonatkozik! Ha kisebb a tepsid, csökkentsd a mennyiséget kb. egy harmaddal!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sütemény alapgondolata a zserbó. Mint látjátok, ugyanúgy van benne lekvár, mint a zserbóban, csak én a baracklekvárt felcseréltem meggyre, az ízharmónia miatt. Nekünk ízlik, remélem, nektek is fog:-) A "költségek" rovatot azért nem töltöm ki, mert hamis képet kapnátok, én ugyanis euróban keresek, euróban költök,így az euró ár nem lenne reális.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...