r
Nosalty Logó

Meggyes sarok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mida
Meggyes sarok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1862 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 7449 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2097.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    619 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    765 mg
  • Nátrium
    594 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286.2 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    582 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    574 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    501 micro
Összesen 1862 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.4 g

Zsír

  • Összesen
    262 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1979 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8389.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    2478 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    3061 mg
  • Nátrium
    2375 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1144.8 g
  • Cukor
    734 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2330 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    1213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2297 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2003 micro
Összesen 7449 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zselatinos réteghez folpackkal (vagy alufóliával) kibélelünk egy tepsit. A meggyeket félbevágva elterítjük a tepsiben.
  2. A meggylevet vízzel 5 dl-re kiegészítjük, meglangyosítjuk, és beletesszük a zselatint. Folytonos keverés mellett felforraljuk, majd ráöntjük a meggyre, és hagyjuk megdermedni.
  3. A tojássárgákhoz adunk 5 kanál meleg vizet, és habosra keverjük 50 dkg porcukorral.
  4. A lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük, majd a tojássárgákhoz adjuk.
  5. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és ezt is óvatosan hozzáadjuk a tésztához.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsiben 2 lapot sütünk.
  7. A krémhez a pudingport megfőzzük a tejjel, kihűtjük. A vajat (margarint) kikeverjük 20 dkg porcukorral, végül a kettőt összekeverjük.
  8. Összeállítás: piskóta, krém harmada, meggyes zselé, krém harmada, piskóta, maradék krém. A tetejére szórhatunk tortadarát, vagy villával megcsíkozzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27x34
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 531
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 60499
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 18.

Ajánló

Könnyű kakaós piskótatészta habos krémmel, meggyréteggel. A sok cukor ellenére sem töményen édes. Bármilyen ünnepi alkalomra sütitek, biztos a siker.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádok mindenféle sütit, de ez a "gyengém". Egyik kollégám hozta egyszer névnapra. Addig nyaggattuk, amíg meg nem kaptuk a feleségétől a receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...