r
Nosalty Logó

Meggyes rakott kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes rakott kifli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 793 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3171 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1746.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    819 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 793 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.7 g

Zsír

  • Összesen
    104.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6986 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    2078 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1143 mg
  • Nátrium
    3275 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.6 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    766.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    648 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    641 micro
  • Kolin:
    691 mg
  • Retinol - A vitamin:
    549 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1200 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1228 micro
Összesen 3171 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a kikapart vanília belsejével összeforraljuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a forró tejhez adjuk. Összemelegítjük, de nem forraljuk.
  2. A szikkadt kifliket feldaraboljuk, és leöntjük a forró tejjel. Lassan magukba szívják a tejet, és megdagadnak. Ekkor ízlés szerinti mennyiségben hozzákeverjük a meggyet, a diót és a felkockázott almát.
  3. Kivajazott hőálló tálba öntjük, és megsütjük.
  4. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, belekanalazzuk az eperlekvárt, és mielőtt a kifli teljesen megsülne, ráoszlatjuk a tojáshabot. Ezzel addig sütjük, míg szépen meg nem barnul a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6349
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anya receptje, én sütöttem, bátyám kedvence, apa pedig mind megette.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...