Meggyes rakott kifli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
793
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
3171
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.4 g
Zsír
-
Összesen 26.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1746.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 520 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 286 mg
-
Nátrium 819 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.7 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 191.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 173 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 300 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 307 micro
Összesen
793
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.7 g
Zsír
-
Összesen 104.3 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 750 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6986 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 199 mg
-
Kálcium 2078 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 253 mg
-
Foszfor 1143 mg
-
Nátrium 3275 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 426.6 g
-
Cukor 176 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 766.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 648 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 641 micro
-
Kolin: 691 mg
-
Retinol - A vitamin: 549 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1200 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1228 micro
Összesen
3171
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 289.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
131
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejet a kikapart vanília belsejével összeforraljuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a forró tejhez adjuk. Összemelegítjük, de nem forraljuk.
- A szikkadt kifliket feldaraboljuk, és leöntjük a forró tejjel. Lassan magukba szívják a tejet, és megdagadnak. Ekkor ízlés szerinti mennyiségben hozzákeverjük a meggyet, a diót és a felkockázott almát.
- Kivajazott hőálló tálba öntjük, és megsütjük.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, belekanalazzuk az eperlekvárt, és mielőtt a kifli teljesen megsülne, ráoszlatjuk a tojáshabot. Ezzel addig sütjük, míg szépen meg nem barnul a teteje.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6349
- Feltöltés dátuma: 2012. február 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Anya receptje, én sütöttem, bátyám kedvence, apa pedig mind megette.