Meggyes pite bodzával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Giovanna
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
1189
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
4748
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 22 g
Zsír
-
Összesen 38 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1332.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 317 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 565 mg
-
Nátrium 341 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 190.5 g
-
Cukor 88 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 126.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 447 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 200 mg
-
Retinol - A vitamin: 385 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 749 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 384 micro
Összesen
1189
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 88.1 g
Zsír
-
Összesen 151.8 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5331.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 245 mg
-
Kálcium 1266 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 2258 mg
-
Nátrium 1364 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 762 g
-
Cukor 354 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 506.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1789 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 147 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 268 micro
-
Kolin: 799 mg
-
Retinol - A vitamin: 1539 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2994 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1538 micro
Összesen
4748
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 311.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.5 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 175 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
277
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kockavajat enyhén megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, cukrot, bodzalekvárt (én most lekvárt használtam, de szörp is megfelel, abból kicsit kevesebb kell), tejet, citromhéjat, aromát, és gépi habverővel egységes állagúvá keverjük.
- Hozzáadjuk a kétféle a lisztet és a sütőport. Homogén, középsűrű tésztát kapunk, melyet a tepsibe terítünk.
- A meggyet kimagozzuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, megforgatjuk ízlés szerint fahéjas cukorban, és rászórjuk a tésztára.
- Előmelegített sütőben, hőlégkeveréses funkción, 180 fokon 50 percig süssük!
- Tálalható porcukorral megszórva, mellé bodzaszörpöt ajánlok!:)
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20×20
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1561
- Feltöltés dátuma: 2013. július 18.
Ajánló
Ebéd utáni desszertként.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Giovanna
46 recept
Az ötletet a legutóbbi bodzalekvár készítésem adta... megmondom őszintén, kissé híg lett, bár mint kiderült, a bodzavirágból főzött lekvár igazából sosem lesz lekvár állagú, hiába a dzsemesítő vagy akár alma-adalék... Így kitaláltam, hogy a főzött készlet nagy részét sütemények elkészítéséhez fogom használni. Ez lett az egyik!:) Férjem egyébként is a "tocsogós" pitéket szereti, ennek a tésztája sütés után nem szárad ki (a vaj és a lekvár miatt), finom puha, ízes marad. Nem, mintha maradt volna két nap után belőle bármi is...