r
Nosalty Logó

Meggyes pite bodzával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Giovanna
Meggyes pite bodzával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1189 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4748 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 277 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1332.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.5 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    749 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    384 micro
Összesen 1189 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    88.1 g

Zsír

  • Összesen
    151.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5331.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    1266 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    2258 mg
  • Nátrium
    1364 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    762 g
  • Cukor
    354 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    506.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1789 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    799 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1539 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2994 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1538 micro
Összesen 4748 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kockavajat enyhén megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, cukrot, bodzalekvárt (én most lekvárt használtam, de szörp is megfelel, abból kicsit kevesebb kell), tejet, citromhéjat, aromát, és gépi habverővel egységes állagúvá keverjük.
  2. Hozzáadjuk a kétféle a lisztet és a sütőport. Homogén, középsűrű tésztát kapunk, melyet a tepsibe terítünk.
  3. A meggyet kimagozzuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, megforgatjuk ízlés szerint fahéjas cukorban, és rászórjuk a tésztára.
  4. Előmelegített sütőben, hőlégkeveréses funkción, 180 fokon 50 percig süssük!
  5. Tálalható porcukorral megszórva, mellé bodzaszörpöt ajánlok!:)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20×20
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1561
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 18.

Ajánló

Ebéd utáni desszertként.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meggyes pite bodzával
Giovanna 46 recept

Az ötletet a legutóbbi bodzalekvár készítésem adta... megmondom őszintén, kissé híg lett, bár mint kiderült, a bodzavirágból főzött lekvár igazából sosem lesz lekvár állagú, hiába a dzsemesítő vagy akár alma-adalék... Így kitaláltam, hogy a főzött készlet nagy részét sütemények elkészítéséhez fogom használni. Ez lett az egyik!:) Férjem egyébként is a "tocsogós" pitéket szereti, ennek a tésztája sütés után nem szárad ki (a vaj és a lekvár miatt), finom puha, ízes marad. Nem, mintha maradt volna két nap után belőle bármi is...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...