r
Nosalty Logó

Meggyes-mákos muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-mákos muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1041 kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3123 kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 260 kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2736.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    1360 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    877 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.2 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 1041 kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.1 g

Zsír

  • Összesen
    131 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8209.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    4079 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    907 mg
  • Foszfor
    2631 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.6 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 3123 kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meggyszemeket kivesszük a befőtt levéből, és lecsöpögtetjük.
  2. Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, vagyis a mákot, a lisztet, a porcukrot és a sütőport.
  3. Egy másik tálba beleöntjük a tejet, hozzáütjük a tojást, belekanalazzuk az étolajat, majd ezt is jól elkeverjük.
  4. A sütőt előmelegítjük, és a muffinsütőbe belehelyezzük a papír sütőformákat (ennek hiányában elegendő, ha a muffinsütő mélyedéseit kikenjük egy kis vajjal).
  5. A tojásos-tejes keveréket hozzáadjuk a mákos-lisztes keverékhez, és egyenletesen simára keverjük benne. Ezután mindegyik papírformába 1 evőkanállal kanalazunk a masszából, majd mindegyikre rádobunk két szem meggyet. Erre jöhet a maradék massza (12 részre elosztva), végül pedig minden muffin tetejére 1 egész szem meggy.
  6. 20 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 460
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 129
  • Össznézettség: 105795
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 31.

Ajánló

Még finomabb lesz, ha az 1 bögre tej helyett fele-fele arányban tejet és a meggybefőtt levét keverjük hozzá a masszához. Aki szeretné, készíthet a tetejére csokimázat is. Tipp: Mák helyett darált dióból elkészítve is nagyon finom! Ekkor meggy helyett más gyümölcsöt is használhatunk, de akár gyümölcs nélkül is készülhet.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon sokszor elkészítettem már a bögrés mákos süteményt. Ennek a finomságnak az általam továbbfejlesztett változata lett nálunk a bögrés meggyes-mákos süti, ami az eredeti recepttől annyiban különbözik, hogy nincs csokimáz a tetején, viszont helyette jó alaposan teledobálom magozott meggybefőttel. Így nagyon szeretjük. Legutóbb úgy gondoltam, hogy kipróbálom a muffinsütőben való elkészítési módot is, és mondhatom, remek lett a végeredmény. :) Ezért ezt a módosított változatot most megosztom másokkal is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...