r
Nosalty Logó

Meggyes-mákos csiga

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Meggyes-mákos csiga
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Azonkívül:

394
Kalória
5.7g
Fehérje
54.6g
Szénhidrátok
17.3g
Zsír
12.1g
Víz
61.4g
Koleszterin
2.7g
Rost
22.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Azonkívül:

Összesen 394 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Azonkívül:

Összesen 4722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Azonkívül:

Összesen 264 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    12.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 394 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    207.2 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4593.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    2010 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    515 mg
  • Foszfor
    1645 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    654.7 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    145.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1352 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1329 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 4722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    8.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 264 kcal

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tésztához valókból sima tésztát gyúrunk, fóliába csomagoljuk, és kb. 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A töltelékhez a tejet felforrósítjuk. A mákot elkeverjük a kétféle cukorral, ráöntjük a forró tejben felolvasztott vajat, és jól elkeverjük. Kb. 15 percet hagyjuk állni, majd hozzákeverjük a tojást és az apróra vágott meggyet.
  3. A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Sütőpapíron kb. 30x18 cm négyszöggé nyújtjuk. Megkenjük a töltelék felével, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük.
  4. A két tekercset jégcukorban megforgatjuk, rá is nyomkodjuk, majd kb. 1 órára hűtőbe tesszük. Kivesszük, kb. 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  5. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 12-14 perc alatt megsütjük. Kivesszük, hűlni hagyjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Finom aprósütemény az ünnepi asztalra. Ebből az adagból kb. 60 darab aprósütemény lesz.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Láthatatlan almatorta

Az almás sütemények egész évben készíthetők, ezért igazán sosem mennek ki a divatból, mégis valahogy ősszel teljesednek ki igazán. Ezt a receptet a franciák Gâteau Invisible-nek, ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!