r
Nosalty Logó

Meggyes-mákos csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Meggyes-mákos csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Azonkívül:

Összesen 394 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Azonkívül:

Összesen 4722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Azonkívül:

Összesen 264 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 394 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    207.2 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4593.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    2010 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    515 mg
  • Foszfor
    1645 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    654.7 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1352 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1329 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 4722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Azonkívül:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tésztához valókból sima tésztát gyúrunk, fóliába csomagoljuk, és kb. 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A töltelékhez a tejet felforrósítjuk. A mákot elkeverjük a kétféle cukorral, ráöntjük a forró tejben felolvasztott vajat, és jól elkeverjük. Kb. 15 percet hagyjuk állni, majd hozzákeverjük a tojást és az apróra vágott meggyet.
  3. A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Sütőpapíron kb. 30x18 cm négyszöggé nyújtjuk. Megkenjük a töltelék felével, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük.
  4. A két tekercset jégcukorban megforgatjuk, rá is nyomkodjuk, majd kb. 1 órára hűtőbe tesszük. Kivesszük, kb. 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  5. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 12-14 perc alatt megsütjük. Kivesszük, hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1501
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom aprósütemény az ünnepi asztalra. Ebből az adagból kb. 60 darab aprósütemény lesz.

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Azonkívül:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...