r
Nosalty Logó

Meggyes-kakaós-csokis süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-kakaós-csokis süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 633 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6338 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 325 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.8 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 633 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.4 g

Zsír

  • Összesen
    230.5 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3927.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    819 mg
  • Foszfor
    1813 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1048.1 g
  • Cukor
    558 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1958 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1844 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1360 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    635 micro
Összesen 6338 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint beletesszük egy nagyobb tálba és mikróban, vagy gőz felett felolvasztjuk, majd belekeverjük a cukrot.
  2. Hagyjuk kihűlni, néha kevergessük meg, hogy jó krémes legyen.
  3. Miután langyosra kihűlt, tegyük bele a tojásokat és alaposan keverjük össze. Majd adjuk hozzá a sót, szódabikarbónát, sütőport, rumaromát valamint a kakaót. Minden adag után keverjük össze.
  4. Tegyük bele a lisztet és kézzel jól gyúrjuk össze. Végeredményként a tészta merev és egy kicsit morzsolódó.
  5. Egy másik tálkában gőz felett olvasszuk meg az étcsokoládét a margarinnal, tejjel, sóval együtt. Ha már olvadt, keverjük hozzá a cukrot is. Az állaga legyen sűrű, hogy ne nagyon folyjon le a meggyszemekről. Ha mégis lecsurog, az sem nagy baj, finom ropogós csoki lesz belőle.
  6. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, a sütőt melegítsük elő 200 fokra, légkeveréses módban 180 fokra. A masszából kézzel formáljunk dió nagyságú golyókat és kb 6-7 cm távolságra tegyük a sütőpapírra.
  7. Egy kissé lapítsuk meg, a közepébe hüvelykujjunkkal nyomkodjunk egy mélyedést és tegyünk bele egy-egy meggyszemet.
  8. Csurrantsunk rá annyi csokoládészószt, hogy a meggyet éppen befedje. Az előmelegített sütőben 12-15 percig süssük. Majd vegyük ki, ekkor még egy kicsit lágy, de ha kihűl, megszilárdul. Kívül enyhén ropogós, belül lágy, puha marad.
  9. Sütőpapírostul húzzuk át egy másik tepsire, vagy rácsra és hagyjuk ott kihűlni. Jöhet a második adag, ugyanígy elkészítve.
  10. Kb. 35-40 db lesz ebből az adagból. Sütőpapírral bélelt fémdobozban napokig friss marad.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2090
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyra kiváló vendégváró falatok :-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...