r
Nosalty Logó

Meggyes gyümölcstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes gyümölcstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 606 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 2423 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 201 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1147.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 606 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    108.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4588.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1264 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    1761 mg
  • Nátrium
    1396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313.9 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    732 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1232 micro
Összesen 2423 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

Az alaphoz

  1. Tésztaalap készítése:
  2. A tojássárgáját és a cukrot jól elkeverjük, a tojásfehérjéből pedig kemény habot verünk.
  3. A lisztet a sütőporral elkeverjük.
  4. A sárgájából és cukorból kevert masszához forgatjuk a tojásfehérjéből vert habot és sütőporos lisztet.
  5. A tortaformát kivajazzuk és lisztezzük, beleöntjük a masszát.
  6. A sütőt előmelegítjük 180fokra és kb. 25 perc alatt megsütjük a tésztát. Tűpróba!
  7. Ha kész, kivesszük a formából és hagyom kihűlni.
  8. Krém készítése:
  9. A porcukrot és a margarint simára keverjük.
  10. A lisztet és a tejet krémmé főzzük.
  11. A tűzről lehúzva, még forrón hozzákeverjük a vaníliás cukrokat.
  12. Ezután lehűtjük.
  13. Ha kihűlt, hozzákeverjük a margarinos masszát és a tortaalap tetejére simítjuk.
  14. Tetejére:
  15. A megybefőttet egy szűröben hagyjuk lecsepegni.
  16. Ha lecsepegett, elkezdjük rakni a krém tetejére körbe-körbe, míg be nem fedi a torta tetejét.
  17. Ezután elkészítjük a torta zselét a tasakon leírtak szerint.
  18. Picit ezt is elhűtjük, majd a meggy tetejére öntjük.
  19. Ezután néhány órára hűtőbe tesszük a tortát, hogy összedermedjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22 / 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13408
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, egyszerű és gyorsan elkészíthető torta.  

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...