r
Nosalty Logó

Meggyes-csokis diótorta diétásan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
emese.som
Meggyes-csokis diótorta diétásan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 490 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 3933 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 238 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 490 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.4 g

Zsír

  • Összesen
    192.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    598 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3624.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    835 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    1505 mg
  • Nátrium
    838 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    480.9 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    491 mg
  • Retinol - A vitamin:
    400 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    763 micro
Összesen 3933 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A torta száraz hozzávalóit egy tálban összekeverjük, egy külön tálban pedig a nedveseket, majd összevegyítjük őket. Gépi habverővel pár perc alatt krémesre keverjük a tésztát.
  2. Egy 18 cm-es tortaformát kipapírozunk, majd 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük a tésztát. Érdemes tűpróbával ellenőrizni, megsült-e. Figyelem: nem szabad túsütni, mert akkor száraz lesz!
  3. Ha nincs darabos házi meggylekvárunk (nekem anyukám főzött a nyáron xilyttel - isteni lett), akkor a meggybefőtt levét felfőzzük egy csomag vaníliás pudingporral és ízlés szerinti édesítővel, majd a meggyet is belekeverjük.
  4. A tortát félbevágjuk, megkenjük a krémmel/lekvárral, majd a tetejét visszatéve rá is kenünk a finom meggyes krémből.
  5. Elkészítjük a csokimázat. Egy lábasban összemelegítjük a hozzávalókat, majd ha besűrűsödött, azon melegében a tortára csorgathatjuk. Kenjük meg vele az oldalát is!
  6. Ha kibírjuk, pár óra múlva szépen szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4155
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 11.

Ajánló

Bárkinek, aki dió-csoki-meggy imádó, de fogyókúrázók és cukorbetegek is ehetnek belőle egy-egy szelettel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
emese.som 4 recept

Mindenki imádja a családban a sütiket, de nagyon sok a cukorbeteg. Sajnos én is az vagyok, és maximálisan be is tartom a diétát. Bár régebben nem voltam édesszájú, mióta nem lehet édességet enni, folyton azt ennék.:) A recept eredetijét Szoó Judit egyik könyvében találtam máktorta címen. Én nagyon szeretem a mákot, isteni lett úgy is, de a család nincs oda érte, így kicsit átalakítottam, a mákot dióra cseréltem, a mennyiségét is megnöveltem, és persze a meggy-csoki kombónál nics is jobb - így az sem maradhatott ki belőle. Így született ez a torta. A képen látható torta kb. 20 perc alatt tűnt el a tányérról, alig volt időm lefényképezni.:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...