Meggyes clafoutis, a legegyszerűbb krémes tejpite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
257
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
1541
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
127
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 352.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 102 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 410 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 211 micro
Összesen
257
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 53.4 g
Zsír
-
Összesen 42.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 776 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2114.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 652 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 759 mg
-
Nátrium 481 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 234.5 g
-
Cukor 127 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 611.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 661 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 163 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 634 mg
-
Retinol - A vitamin: 458 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2458 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1264 micro
Összesen
1541
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 206 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
127
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- A meggyet, ha frisset használunk, megmossuk és kimagozzuk.
- A gyümölcs kivételével az összes hozzávalót robotgépbe vagy turmixba tesszük, és fél perc alatt teljesen egyneműre mixeljük.
- Egy közepes sütőformát bőségesen kikenünk vajjal. Az alján szétterítjük a meggy kétharmadát, majd ráöntjük a tésztát, végül megszórjuk a tetejét a meggy maradékával.
- 180 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizve, hogy átsült-e. A tojástól lágy és krémes, szinte remegős a tészta, de a tűnek ennek ellenére tisztán kell kijönnie belőle, hiszen ez jelzi, hogy rendesen átsült.
- Hagyjuk picit hűlni, majd porcukorral ízlés szerint megszórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 257
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 52
- Össznézettség: 28069
- Feltöltés dátuma: 2022. július 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- születésnap ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
Rosanics Petra
351 recept
A clafoutis, más néven tejpite nem csak az egyik legjobban variálható sütemény, de minden bizonnyal az egyik legegyszerűbb is. A tésztát egy turmixgébben pillanatok alatt kikeverhetjük, majd tetszőleges gyümölcsre öntve, egy kivajazott formában bő fél óra alatt készre sütjük. Nyáron érdemes friss idénygyümölccsel készíteni, mi is ezért választottuk most a meggyet, de befőttből, konzerves vagy fagyasztott gyümölcsből akár egész évben elkészíthető. Meggyel mindenképpen próbáljátok ki, amíg szezonja van, de barackkal, ribizlivel, szilvával is csináljátok majd meg!