r
Nosalty Logó

Medvehagymás-túrós pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Medvehagymás-túrós pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
kenyérsütő
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1132 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4525 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2497.7 g
  • Cink
    328 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 1132 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.7 g

Zsír

  • Összesen
    105.9 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9990.8 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    323 mg
  • Kálcium
    1101 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    2378 mg
  • Nátrium
    3497 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    47 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    676.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    724.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    463 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    653 micro
Összesen 4525 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt alangyos tejben pici cukorral és 2 kanál lisztel felfuttatjuk.
  2. A túrót összekeverjük az apróra vágott medvehagymával, sóval, 1 db tojással és tejföllel, baromfizsírral. (Mindez szobahőmérsékletű legyen, mert ha hidegebb, akkor nehezebben fog megkelni a tésztánk, és nehezebb lesz a tésztánk).
  3. A liszthez hozzákeverjük a túrós masszát, ha megkívánja a tészta akkorgyúrhatunk mégbele lisztet vagy tejfölt, attól függ milyen liszttel dolgozunk. (Én B55-öset használok.)
  4. Mindezt jól összegyúrjuk, közepes keménységű tésztát kapunk, a végén gyúrunk még hozzá kb. 2 ek olajat, így nem ragad a kézhez, sem a tál falához.
  5. 2 cm vastagságúra nyújtjuk, tojással megkenjük, egy éles késsel berácsozzuk a tetejét.
  6. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd zsírpapírral bélelt vagy kivajazott tepsiben kb. 1 órán át kelesztjük.
  7. Előmelegített forró sütőben sütjük kb. 10 percig, hogy kérget kapjon, így nem szárad ki a pogácsa, majd kisebb fokozaton kb. 10-15 percigaranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 48954
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sztorim nincs, csak több receptből variáltam össze. :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...