r
Nosalty Logó

Medvehagymás töltött bagett

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Judit111
Medvehagymás töltött bagett
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

752
Kalória
24.2g
Fehérje
104.4g
Szénhidrátok
30.3g
Zsír
206.2g
Víz
84.1g
Koleszterin
20.2g
Rost
7.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 752 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3010 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 196 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2693.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    582 mg
  • Nátrium
    1652 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    206.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 752 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    121 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    337 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10773.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    983 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    692 mg
  • Foszfor
    2328 mg
  • Nátrium
    6609 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    81 mg

Víz

  • Összesen
    824.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    495 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1485 micro
Összesen 3010 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    701.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 196 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit kenyérsütőbe tesszük, megdagasztatjuk a géppel. Az első 10-15 percben, még figyeljük, kell-e egy kis liszt, vagy egy kis folyadék a tésztának.Puha, de nem ragacsos tésztát kell kapni.
  2. Amíg a kenyérsütőnk dolgozik, addig elkészítjük a tölteléket. A padlizsánt megszúrkáljuk és sütőbe tesszük.
  3. A szalonnát zsírjára sütjük, utána rádobjuk az apróra szelt hagymát, medvehagymát, majd a kolbászt is. Pár perc alatt összesütjük.
  4. Amikor a padlizsán megsült, kikaparjuk a héjából, turmixoljuk és a hagymás-szalonnás keverékhez adjuk, sóval, borssal ízesítjük. Kicsit túl kell fűszerezni, mert ez adja meg az egész bagett ízét.
  5. Ha a tészta elkészült, kb 7 egyenlő részre vágjuk, és 1:3 arányú téglalapokra nyújtjuk őket. Minden téglalapra kb 1-1,5 ek tölteléket kenünk, szépen eloszlatva. Feltekerjük a bagetteket, és a szélüket jól összecsípjük.
  6. Éles késsel mélyen bevágjuk a közepüket, és a bevágásba teszünk egy kis reszelt sajtot. 30 percet pihentetjük még a tepsiben.
  7. Sütés előtt jó alaposan lefröcsköljük őket vízzel, hogy sülés közben jó sok pára keletkezzen. Forró, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket. (Leírni hosszabb volt mint megcsinálni :D)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés módja: kenyérsütő
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Kenyeret kellett volna sütnöm vacsorára, de ez lett belőle. Interneten bogarásztam, és Limara oldalára tévedve, a péksüteményeit nézegetve ő adta az ihletet.:) A tölteléket nyugodtan lehet variálni, változtatni, a lényeg az, hogy ne legyen száraz a bagett belseje. A tésztát el lehet készíteni fehér lisztből is, de akkor a folyadék mennyiségére jobban kell ügyelni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!