Medvehagymás töltött bagett
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Judit111
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
125g graham-liszt415 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
50g víz0 kcal
-
13g kefir8 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
4g só0 kcal
-
2g méz5 kcal
-
7 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
A töltelékhez
-
100g padlizsán24 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
49 kcal
-
8g kolbász34 kcal
-
2g medvehagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g sajt88 kcal
Összesen
752
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
500g graham-liszt1660 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
200g víz0 kcal
-
50g kefir31 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
14g só0 kcal
-
7g méz21 kcal
-
29 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
A töltelékhez
-
400g padlizsán95 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
30g füstölt szalonna197 kcal
-
30g kolbász136 kcal
-
8g medvehagyma11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
3010
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
32.6g graham-liszt108 kcal
-
3.6g tojás5 kcal
-
13g víz0 kcal
-
3.3g kefir2 kcal
-
2.8g napraforgó olaj24 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
0.5g méz1 kcal
-
0.6g instant élesztő2 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
A töltelékhez
-
26.1g padlizsán6 kcal
-
5.9g vöröshagyma2 kcal
-
13 kcal
-
2g kolbász9 kcal
-
0.5g medvehagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.5g sajt23 kcal
Összesen
196
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.2 g
Zsír
-
Összesen 30.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2693.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 246 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 582 mg
-
Nátrium 1652 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 206.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 371 micro
Összesen
752
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.9 g
Zsír
-
Összesen 121 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 337 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10773.4 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 983 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 692 mg
-
Foszfor 2328 mg
-
Nátrium 6609 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 18 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 417.6 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 81 mg
VÍZ
-
Összesen 824.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 411 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 495 micro
-
Kolin: 357 mg
-
Retinol - A vitamin: 405 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1485 micro
Összesen
3010
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 701.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 430 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 53.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
196
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg graham-liszt
-
1 db tojás
-
2 dl víz
-
0.5 dl kefir
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
2 tk só
-
1 teáskanál méz
-
1 tasak instant élesztő
A töltelékhez
-
1 db padlizsán
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 dkg füstölt szalonna
-
3 dkg kolbász
-
8 g medvehagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
10 dkg sajt
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit kenyérsütőbe tesszük, megdagasztatjuk a géppel. Az első 10-15 percben, még figyeljük, kell-e egy kis liszt, vagy egy kis folyadék a tésztának.Puha, de nem ragacsos tésztát kell kapni.
- Amíg a kenyérsütőnk dolgozik, addig elkészítjük a tölteléket. A padlizsánt megszúrkáljuk és sütőbe tesszük.
- A szalonnát zsírjára sütjük, utána rádobjuk az apróra szelt hagymát, medvehagymát, majd a kolbászt is. Pár perc alatt összesütjük.
- Amikor a padlizsán megsült, kikaparjuk a héjából, turmixoljuk és a hagymás-szalonnás keverékhez adjuk, sóval, borssal ízesítjük. Kicsit túl kell fűszerezni, mert ez adja meg az egész bagett ízét.
- Ha a tészta elkészült, kb 7 egyenlő részre vágjuk, és 1:3 arányú téglalapokra nyújtjuk őket. Minden téglalapra kb 1-1,5 ek tölteléket kenünk, szépen eloszlatva. Feltekerjük a bagetteket, és a szélüket jól összecsípjük.
- Éles késsel mélyen bevágjuk a közepüket, és a bevágásba teszünk egy kis reszelt sajtot. 30 percet pihentetjük még a tepsiben.
- Sütés előtt jó alaposan lefröcsköljük őket vízzel, hogy sülés közben jó sok pára keletkezzen. Forró, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket. (Leírni hosszabb volt mint megcsinálni :D)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2272
- Feltöltés dátuma: 2012. április 11.
Ajánló
Vacsorára, tízóraira, uzsonnára, kirándulásra remek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
Judit111
3 recept
Kenyeret kellett volna sütnöm vacsorára, de ez lett belőle. Interneten bogarásztam, és Limara oldalára tévedve, a péksüteményeit nézegetve ő adta az ihletet.:) A tölteléket nyugodtan lehet variálni, változtatni, a lényeg az, hogy ne legyen száraz a bagett belseje. A tésztát el lehet készíteni fehér lisztből is, de akkor a folyadék mennyiségére jobban kell ügyelni.