r
Nosalty Logó

Medvehagymás tojásfészek

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsisef
Medvehagymás tojásfészek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 966 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 242 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    77.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    853 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1358.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    570 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    683 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    675 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    989 micro
Összesen 966 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A medvehagymát alaposan megmossuk, apróra összevágjuk, és a serpenyőben felmelegített vajra dobjuk. Addig pároljuk, amíg összeesik.
  2. A szuflé tálkák aljára 1-1 ek tejfölt teszünk, tetejére szórjuk a reszelt sajtot, majd belekanalazzuk a párolt medvehagymát.
  3. Mindegyikre ráütünk egy tojást, sózzuk, és meghintjük őrölt borssal.
  4. A tálkákat kis méretű tepsibe tesszük, és annyi meleg vizet öntünk alá, hogy a tálkákat félig ellepje.
  5. Előmelegített (180 C) sütőben kb. 15 percig sütjük, amíg a tojásfehérje megszilárdul, de a sárgája még folyós marad.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 283
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12138
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 24.

Ajánló

Azonnal tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Azon gondolkodtam, hogy írok egy tanulmányt a medvehagyma egészséges, és finom mivoltáról, de inkább elkészítettem ezt a fészket. Jól tettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...