r
Nosalty Logó

Medvehagymás-sajtos stangli

5,0

2 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Andi80_
Medvehagymás-sajtos stangli
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

522
Kalória
18.5g
Fehérje
70.9g
Szénhidrátok
17.3g
Zsír
40g
Víz
96.9g
Koleszterin
2.9g
Rost
3.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 522 kcal
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 3134 kcal
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 271 kcal
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1649 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    1078 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 522 kcal
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.2 g

Zsír

  • Összesen
    103.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9893.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    1533 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1452 mg
  • Nátrium
    6471 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    425.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    240.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1036 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1005 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    562 micro
Összesen 3134 kcal
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    853.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 271 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A megtisztított, lecsöpögtetett medvehagyma leveleit vékony csíkokra vágjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót, a medvehagymát, és jól összekeverjük.
  3. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk a meleg, de nem forró tejben, majd a liszthez adjuk a tojássárgájával, a margarinnal együtt.
  4. Alaposan kidagasztjuk.
  5. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  6. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, 6 egyenlő részre osztjuk.
  7. Gombócokat formázunk, hagyjuk pihenni 10 percet, majd egyenként ovális lappá nyújtjuk.
  8. Majd a hosszabbik oldaláról feltekerjük, mint a bejglit.
  9. A hajtás szélét a stangli oldalához csípjük, ezt a részt alulra fordítjuk. A két végét kicsit összenyomjuk.
  10. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, távolabb egymástól, mert még nőni fognak.
  11. A stangli forma kialakításáért a tészták tetejét kicsit lelapítjuk, a végeket kicsit csúcsosítjuk. Hagyjuk 45 percet kelni.

Tetejére

  1. Egy egész tojást felverünk, lekenjük a stanglikat, majd megszórjuk bőven reszelt sajttal.
  2. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt barnára sütjük.
  3. Rácson hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38*30

Sajnos tavaly lekéstem a medvehagymaszezont, bár sikerült hagymás növényeket beszerezni, amit a kertbe el is ültettünk. Már kezdenek életre kelni, de még nagyon pici növénykék. Szerencsére a Tesóm a munkahelye melletti vásárcsarnokból vásárolt jó pár csokorral nekem, és így már el is készíthettem az első finomságot. A sajtos stanglit nagyon kedveli a család, most ezt ízesítettem a medvehagymával. Már a sütés alkalmával ínycsiklandozó illat lengte be a konyhát. A fokhagymát amúgy is imádom. Nagyon különleges, aromás péksütemény lett belőle. A tetején a sajt ropog, a bélzete puha. Kiváló reggeli harapnivaló.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zsebes házi pita

Egy egyszerű lepénykenyér, amit mindenféle jóval megtölthetünk, könnyű és sokszínűen felhasználható alapanyaga lehet bármelyik háztartásnak. A bolti helyett játszi könnyedséggel ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!